Mesoterapia e flokëve

Për të parandaluar rënien e flokëve dhe për të siguruar flokë më të shëndetshëm, një nga aplikimet më të preferuara sot është operacioni i mesoterapisë së flokëve. Atë që pyesni për këtë operacion mund ta gjeni në titujt vijues.

Çka është Mesoterapia e Flokëve?

Metoda në të cilën përbërës të tillë si minerale, vitamina dhe proteina të nevojshme për qelizat e flokëve injektohen në gjëndrën e flokëve me hala të vogla quhet mesoterapi e flokëve. Me këtë metodë, përbërësit që ushqejnë gjëndrat e flokëve transferohen lehtësisht në flokë. Falë aplikimit pa dhimbje, rënia e flokëve mund të parandalohet, si dhe qelizat e flokëve ushqehen dhe kështu flokët janë më të gjallë.

Si Kryhet Mesoterapia e Flokëve?

Për ta bërë lëkurën e kokës gati për aplikim, para së gjithash, zbatohet metoda e termoterapisë. Në këtë mënyrë, skalpi bëhet më i butë dhe përgatitet për mezoterapi. Për trajtimin, përgatiten përzierje të veçanta sipas strukturës së flokëve, shkallës së humbjes dhe konsumimit. Këto përzierje përmbajnë elementë të tillë si Minoxidil, vitamina, përmirësues të qarkullimit të gjakut, minerale dhe oligo.

Specialistët që do të kryejnë aplikimin e mesoterapisë mund të shtojnë ilaçe të ndryshme në përzierje sipas strukturës së flokëve të pacientit. Përzierja e përgatitur e ilaçeve vendoset në armën e mesoterapisë. Me këtë mjet, është e mundur të zbatohet procesi më lehtë dhe në mënyrë të barabartë në të gjithë skalpin e kokës. Sa herë që shtypet arma, maja e gjilpërës së injektorit prej 2 – 4 mm kontakton lëkurën e kokës dhe kështu ilaçi aplikohet në lëkurën e kokës. Meqenëse arma është e lidhur me kompjuterin, doza e ilaçit të injektuar mund të rregullohet në ekranin e kompjuterit. Aplikimi mund të bëhet manualisht pa përdorur armë. Sidoqoftë, gjatë aplikimit manual të mesoterapisë së flokëve, mund të mos jetë e mundur të ndiqni dozën e barit dhe të përhapni ilaçin në mënyrë të barabartë në të gjithë sipërfaqen e kokës.

Pas operacionit, një vaj i veçantë aplikohet në lëkurën e kokës në mënyrë që të mbajë ilaçin në gjëndrat e flokëve për një kohë të gjatë. Pas aplikimit, flokët nuk duhet të lahen dhe asnjë krem ​​ose vaj nuk duhet të vendoset në flokë.

Sa Seanca Bëhet Mesoterapia e Flokëve?

Para aplikimit, struktura e flokëve të njerëzve analizohet. Si rezultat i analizave të kryera, numri dhe intervalet e seancave përcaktohen sipas strukturës së fijes së flokëve, shkallës së konsumimit dhe humbjes së flokëve dhe moshës së pacientit. Mesoterapia e flokëve zakonisht aplikohet në 10 seanca. Seancat zgjasin 10 – 15 minuta për burrat dhe afërsisht 30 minuta për gratë. 3-4 seancat e para të aplikimit kryhen çdo 7 ditë, me seancat e mbetura çdo 15 ditë. Pas seancave, seanca shtesë mund të bëhen një herë në muaj në mënyrë që të përfundoni trajtimin.