Transplanti i Mjekrës dhe Mustaqeve

Në procedurat e mbjelljes së mustaqeve dhe mjekrës, si dhe në mbjelljen e flokëve, rrënjët merren me teknikën FUE.

Në procedurat e mbjelljes së mustaqeve dhe mjekrës, si dhe në mbjelljen e flokëve, rrënjët merren me teknikën FUE. Nuanca më e rëndësishme për të njohur në transplantimin e mjekrës është metoda e hapjes së kanaleve ku do të vendosen rrënjët. Me teknikën e Çarjes Laterale për të cilën kemi punuar dhe zhvilluar për shumë vite, shartimet që kemi nxjerrë nga zona e dhuruesit janë 10-15 gradë, që është drejtimi origjinal i mjekrës dhe kanalit të gjakut Transplantimi i mjekrës mund të aplikohet për këdo që është në moshën 20 dhe 70 vjeç që nuk ka ndonjë problem shëndetësor.

 Pyetjet më të shpeshta në transplantimin e mjekrës;

  • A do të ketë ndonjë plagë në fytyrën time?
  • A do të ketë ndonjë ndërlikim pas procedurës?
  • Nëse kanalet hapen thellë, a do të ketë vrima në fytyrën time?
  • A do të ketë ndonjë dëmtim të indeve nervore dhe kapilarëve në fytyrën time? Ne e kalojmë këtë teknikë që kemi zhvilluar përpara pyetjeve të tilla.

Lateral Slit Cka Esht ?

Ne përdorim një mjet të veçantë që kemi zhvilluar me tehe që janë përgatitur posaçërisht në përputhje me trashësinë e shartimit të përdorur për të hapur kanalet dhe operacionin e planifikuar.

Me këtë metodë, kanalet hapen në kënde shumë më të ulëta sesa metodat e tjera. Ky kënd mund të reduktohet në një mesatare prej 10-15 gradë. Në transplantimin e flokëve, ju merrni këndet origjinale të rritjes së flokëve para se të humbni flokët. Ai siguron një avantazh në transplantimin në zonën e mjekrës, veçanërisht për ata me lëkurë të hollë.

Falë mjeteve speciale të përgatitura posaçërisht, këndi natyror i mjekrave tuaja imitohet saktësisht.

Meqenëse thellësia e kanalit të hapur me këtë teknikë rregullohet në përputhje me gjatësinë e rrënjës së grafteve të marra, nuk ka rrezik të hapjes së thellë të kanaleve. Kjo na pengon nga mundësia e dëmtimit të venave të holla sipërfaqësore të materialeve të tjerë që mund të hapen më thellë.

Diametri i kanaleve korrespondon saktësisht me shartimet. Prandaj, rikuperimi është më i shpejtë se transplantimi i bërë me materiale të tjera, dhe më pas nuk dallohet asnjë ndryshim (gropëzim ose ënjtje) në sipërfaqe nga lëkura juaj. Meqenëse mundësia e shartimeve për të bërë presion mbi njëri-tjetrin është më e ulët se metodat e tjera, kjo siguron mundësinë për të vendosur rrënjët më shpesh.