Skip links

Bypass Gastrik

Në operacionet bypass gastrike, një pjesë e madhe e stomakut anashkalohet dhe një vëllim i vogël (rreth 30-50 cc) i stomakut përgatitet dhe qep në zorrën e vogël.

Në këtë operacion, ajo ka për qëllim të zvogëlojë vëllimin e stomakut si në kirurgji të tjera të dhjamosjes dhe për të eliminuar një pjesë të ushqimit të konsumuar pa absorbim duke çaktivizon një pjesë të zorrëve. Kështu, të dy pacientët ngopen me më pak ushqim dhe një pjesë e ushqimit që marrin thithet.

Procesi i Operacionit

Si Kryhet Bypass Gastrik?

Periudha pas operacionit

Pas operacionit, pacientët mund të ndjejnë lehtësisht ngopje duke marrë sasi të vogla ushqimi dhe pas një kohë kjo satirë kthehet në humbje oreksi.

Rënia e përgjithshme e ushqimit bie ndjeshëm. Në varësi të madhësisë së reduktuar të stomakut të sapokrijuar dhe reduktimit të absorbimit të ushqimit, është e nevojshme të ndiqni udhëzimet e kirurgu dhe dietologëve për përdorimin e suplementeve të nevojshme vitamina dhe minerale.

Kështu, pacienti mund të bjerë në peshë pa humbur vitamina dhe minerale.

Kush është kandidat për bypass gastrik?

Pacientët me obezë të sëmurë me morbidly me një indeks të masës trupore (BMI) mbi 40 janë kandidatë për bypass gastrik. Bypass gastrik është i preferuar në vend të fashë gastrike dhe gastrectomy mëngë, veçanërisht në njerëzit obezë me sëmundje shtesë të tilla si diabeti i tipit 2, hipertensioni dhe nivelet e larta të kolesterolit. Ajo gjithashtu mund të preferohet në pacientët me një IMI prej 50 ≥ në njerëz super të dhjamosur.

Pacientët e dhjamosur me një IMI prej 35-40 janë kandidatë për bypass gastrik nëse kanë sëmundje të lidhura me dhjamosjen si diabeti, tensioni i lartë i gjakut, kolesteroli i lartë, etj.

Rreziqet

Kirurgjia e anashkalimit gastrik ka shumë rreziqe. Disa nga këto rreziqe janë shumë serioze. Informacione të hollësishme duhen marrë nga mjeku juaj.

Rreziqet kryesore që lidhen me kirurgjinë dhe anestezinë janë:

  • Reaksione alergjike ndaj ilaçeve
  • Embolia: mpiksjet e gjakut që mund të formohen në këmbë mund të shkojnë në mushkëri.
  • Hemorragji
  • Vështirësi në frymëmarrje
  • Atak në zemër (gjatë ose pas operacionit)
  • Infeksioni: në vendin e kirurgjisë, mushkërive (pneumonisë), fshikëzës ose veshkave
  • Rrjedhje në vendin e anastomozës gastrike dhe të zorrëve
  • Pengesa e vogël e zorrëve

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Përfitimet E Anashkalimit Të Stomakut

Shumica e njerëzve humbin 10 deri në 15 paund në muajin e parë pas operacionit. Shkalla e humbjes së peshës do të ulet me kalimin e kohës. Shkalla e suksesit të fitimit të kilogramëve shtesë pas bypass gastrik është më e lartë se gastrektomia e mëngës. Në të dyja metodat, marrja e ushqimit është e kufizuar. Përveç anashkalimit të stomakut, thithja e ushqimit u ul. Prandaj, mëngë është relativisht superiore ndaj gastrectomy në humbjen e peshës së tepërt.

75% e peshës së tepërt humbet brenda 1 viti pas operacionit. Humbja e peshës së tepërt 2. Viti arrin një normë prej 80-90%. Me humbjen e peshës së tepërt, një përmirësim i dukshëm shihet edhe në sëmundjet që shoqërojnë obezitetin. Vetëbesimi i një personi kthehet. Përveç kësaj, me një rënie të ndjeshme të ngarkesës në gju dhe në pjesën e poshtme të shpinës, një pjesë e madhe e dhimbjes së gjurit dhe shpinës kalon vetë.

SËMUNDJE E LIDHUR ME OBEZITETINSHKALLA E RIKUPERIMIT (%)
Astma82
Sëmundja e refluksit gastroezofageal (GERD )90
Hipertension60-70
Niveli i lartë i kolesterolit94
Apnea obstruktive e gjumit75
Osteoartriti i nyjeve të gjurit dhe këmbës85
Diabeti i tipit 270-82
Depresioni72

Vetëm operacioni i anashkalimit nuk është zgjidhja e vetme e mjaftueshme për humbjen e peshës. Më pak kalori mund të merren me më pak ushqim. Shpenzimet e kalorive gjithashtu duhet të rriten. Kjo është gjithashtu e mundur me stërvitje. Për të parandaluar komplikimet në periudhën postoperative, është e nevojshme të ndiqni rregullat e stërvitjes dhe të ushqyerit të dhëna nga mjeku dhe dietologu.

Ekzistojnë gjithashtu rreziqe (komplikime) të vërejtura në periudhën e vonë pas operacionit bariatrik. Këto rreziqe janë më të larta pas operacionit të bajpasit gastrik në krahasim me gastrektominë e mëngës. Mungesa e vitaminave dhe mineraleve vërehet me një normë prej 10-15%. Kur vërehet një mungesë e vitaminës dhe mineraleve gjatë kontrolleve periodike, është e nevojshme të zëvendësohet vitamina dhe minerali, mungesa e të cilit është përcaktuar.

Anemia, mungesa e vitaminave / mineraleve, kequshqyerja e proteinave, humbja e përkohshme e flokëve:
Çaktivizimi i duodenit dhe pjesës së parë të zorrës së hollë shkakton një ulje të përthithjes së hekurit dhe kalciumit. Kjo gjendje mund të çojë në një predispozitë për anemi nga mungesa e hekurit. Ulja e përthithjes së hekurit mund të çojë në anemi të rëndë nga mungesa e hekurit tek pacientët femra me menstruacione të tepërta ose gjakderdhje hemorroide.
Tashmë ekziston rreziku i osteoporozës tek gratë, veçanërisht pas menopauzës. Ulja e përthithjes së kalciumit mund të çojë në osteoporozë të dukshme
Anemia kronike mund të ndodhë për shkak të mungesës së vitaminës b12. Problemi zakonisht trajtohet me pilula ose injeksione të vitaminës b12.
Kjo gjendje, e njohur si “sindroma e hedhjes”, mund të ndodhë si rezultat i zbrazjes së shpejtë të përmbajtjes së stomakut në zorrën e hollë. Shkaktohet nga konsumimi i tepërt i sheqerit ose ëmbëlsirave, një sasi e madhe ushqimi. Edhe pse nuk konsiderohet një rrezik serioz për shëndetin e përgjithshëm, ndonjëherë mund të jetë jashtëzakonisht i pakëndshëm dhe nauze, dobësi, djersitje, zbehje, etj. mund të ndodhë pas ngrënies.. Disa pacientë nuk mund të tolerojnë ëmbëlsirat pas operacionit.
Gurët e tëmthit mund të zhvillohen pasi pacientët humbin peshë shpejt.

Home
Account
Cart
Search