Sëmundjet e Mishrave të Dhëmbëve

Procesi i Operacionit

Sëmundjet e mishrave të dhëmbëve

Një nga faktorët më të rëndësishëm të një buzëqeshje të bukur dhe të shëndetshme është shëndeti i mishrave të dhëmbëve. Pavarësisht se sa të bukur janë dhëmbët tanë, nëse kemi mishrat e dhëmbëve jo të shëndetshëm, si dhëmbët ashtu edhe buzëqeshja jonë nuk do të duken estetike dhe jetëgjatësia e tyre do të jetë e shkurtër. Dhëmbët e bardhë të shëndetshëm dhe një çamçakëz i shëndetshëm rozë janë padyshim një tërësi. Kur heqim njërin nga ekuacionet, i tërë do të prishet. Kjo është arsyeja pse ne gjithmonë miratojmë filozofinë e ndërtimit të një buzëqeshjeje të shëndetshme estetike mbi një themel të fortë, mishrat e dhëmbëve të shëndetshëm. Sëmundjet e mishrave të dhëmbëve, me pak fjalë, janë sëmundje që ndodhin në indet mbështetëse të dhëmbëve të shkaktuara nga bakteret. Zhvillohet kur pllaka në sipërfaqen e dhëmbit nuk hiqet për shkak të higjenës së pamjaftueshme të gojës dhe në prani të gurëve. Nëse nuk trajtohet, problemi vetëm do të përkeqësohet. Recesioni gingival shkakton edemë, gjakderdhje dhe osteoporozë. Ndonjëherë është e nevojshme të ndaloni ose ngadalësoni problemin me një pastrim të thjeshtë dhe nganjëherë një pastrim të thellë të rrënjës me operacione më të avancuara të gingivës. Në disa raste, kurora të petëzuara të bëra dobët, lidhje, mbushje, etj. Trajtime të tilla mund të shkaktojnë sëmundje të mishrave të dhëmbëve. Në këtë rast, kur këto trajtime të rinovohen në duar të afta me planifikim të mirë dhe teknika të përshtatshme, mishrat e dhëmbëve tuaj automatikisht do të rifitojnë shëndetin e tyre të mëparshëm. Përndryshe, këto sëmundje mund të shkaktojnë humbjen e dhëmbëve. Ankesat si gjakderdhja gingivale, gingiva e kuqe e errët dhe e ndritshme, era e keqe e gojës, recesioni i gingivës, dridhja e dhëmbëve janë simptomat kryesore të sëmundjes së gingivës. Faktorët gjenetikë janë gjithashtu të rëndësishëm në këtë sëmundje. Nëse ndonjëri nga anëtarët e familjes tuaj ka humbur dhëmbët në moshë të re, ju gjithashtu mund të keni sëmundje të mishrave të dhëmbëve. Pirja e duhanit është gjithashtu një nga faktorët e rrezikut të rëndësishëm.

Zirkonyum Kaplama Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Zirkon seramik tedavisinin diğer tedavi yöntemlerinden ayrılmasındaki en büyük özelliği kısa sürede tedavinin tamamlanmasıdır. Diş hekimi uzmanları, genel olarak zirkon seramik tedavisi için 5 günün yeterli olduğunu söylemektedir. Yani estetik bir gülüşe sahip olmak için uzun süre beklemeye gerek yoktur.

Zirkonyum diş kaplamanın avantajları nelerdir?

Metal destekli kaplamaların ışık geçirgenliği çok azdır ve bu da zamanla diş etlerinde koyu bir rengin oluşmasına neden olmaktadır. Geliştirilerek ağız ve diş sağlığı dünyasına kazandırılan zirkonyum diş ise ışık geçirgenliği daha yüksek ve beyaz renkli olmasından dolayı zaman içinde diş etlerinde koyuluğa neden olmamaktadır.

Metal destekli diş kaplamalarında estetiklik çok aranan bir şey değildir. Fakat zirkonyum diş , buna zıt olarak ışığı geçirebilme özelliği sayesinde dişlerde zamanla meydana gelebilen mat görüntüye neden olmamaktadır. Dişlerin orijinal haline daha yakın olması; daha sağlıklı, daha şeffaf ve daha doğal bir görünüm elde edilmesini sağlamaktadır.

 

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Zirkonyum Diş Kaplama Zararlımıdır?

Zirkon Diş kaplama genellikle estetiklik açısından tercih edilse de diş sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunan bir tedavi yöntemidir. Çünkü zirkonyum maddesi, diş etleri ile daha uyumludur ve herhangi bir şekilde diş etlerine zarar vermez. Zirkonyum kaplama yapılmış dişlerin diş etleri etrafında görülen diş eti hastalıkları, metal kaplamalara göre çok daha düşüktür.

Metale karşı alerjisi olan kişiler, metal destekli diş kaplamalarından kaçınırlar. Geliştirilmiş şekilde tıp dünyasına sunulan zirkonyum diş tedavisi sayesinde bu sorun da ortadan kalkıyor. Çünkü zirkonyum kaplama, sıcağa karşı dayanıklı ve metale alerjisi olanlar için ideal bir diş tedavisi yöntemidir.

Öncesi & Sonrası