Skip links

Estetike e Qepallës

Estetika e qepallave ose blefaroplastika është një grup procedurash kirurgjikale të kryera nga një kirurg plastik për të hequr lëkurën e varur dhe indet e tepërta të muskujve dhe për të shtrënguar indet rreth syve, të aplikuara në qepallat e poshtme dhe të sipërme.

Procesi i Operacionit

Estetike e Qepallës

Me moshën, rënia e lëkurës ndodh natyrshëm për shkak të efektit të gravitetit. Paralelisht me këtë proces, ndodhin gjetje të tilla si grumbullimi në qepallat, lirimi i lëkurës, njollosja, relaksimi dhe rrudhat. Faktorë të tillë si ekspozimi ndaj dritës së diellit, ndotja e ajrit, gjumi i parregullt, pirja e duhanit dhe përdorimi i alkoolit përshpejtojnë procesin e plakjes së lëkurës.

Si kryhet estetika e qepallës së sipërme?

Estetika e qepallës së sipërme ose kirurgjia e rënies së qepallës, me pak fjalë, është procesi i heqjes së lëkurës së tepërt dhe indeve të muskujve në zonë. Një prerje bëhet nga vija e palosjes së qepallës në mënyrë që mbresë kirurgjikale të mos jetë e dukshme. Ai jep rezultate më të mira kozmetike kur aplikohet së bashku me operacionet e ngritjes së ballit dhe ngritjes së vetullave.

Si kryhet estetika e qepallës së poshtme?

Mbulesat e dhjamit të pozicionuara në mollëzat kur të rinjtë ndryshojnë vendin e tyre poshtë me efektin e gravitetit së bashku me procesin e plakjes. Kjo shkakton shenja të plakjes në formën e kolapsit nën qepallën e poshtme dhe thellimin e vijave të qeshura rreth gojës.

Procedura estetike për këtë jastëk yndyre bëhet endoskopikisht duke pezulluar jastëkët në vend. Ky aplikim bëhet para se të kryhet ndonjë operacion në qepallën e poshtme.

Pas operacionit të varjes së jastëkëve të yndyrës në vend, mund të mos jetë e nevojshme të kryeni ndonjë operacion në qepallë të poshtme. Qepalla e poshtme rivlerësohet për të parë nëse ka thasë dhe rënie. Nëse këto gjetje nuk janë zhdukur akoma, kryhet operacioni i qepallës së poshtme. Prerja kirurgjikale bëhet pikërisht poshtë qerpikëve. Lëkura ngrihet dhe paketat e yndyrës përhapen në gropën nën sy, lëkura dhe muskujt e tepërt priten dhe hiqen, dhe procedura përfundon. Nëse mbytja nën sy vazhdon pas operacionit, mund të jetë e nevojshme të injektoni yndyrë nën sy pas shërimit.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Në cilën moshë duhet të bëhet estetika e qepallave?

Estetika e qepallave kryhet kryesisht nga individë mbi moshën 35 vjeç. Sepse shenjat e plakjes në qepallat shpesh fillojnë të shfaqen pas këtyre moshave. Por është e mundur për këdo që ka nevojë mjekësore ta bëjë atë në çdo moshë. Kirurgjia nuk mund të ndalojë plakjen e vazhdueshme të qepallave; por zgjat 7-8 vjet. Pas operacionit, shprehja e lodhur e fytyrës e personit i lë vendin një pamje të gjallë dhe të qetë.

Home
Account
Cart
Search