Endodontikë

Procesi i Operacionit

Endodontikë

Endodontika nënkupton trajtimin e kanalit rrënjësor. Trajtimi i kanalit të rrënjës zbatohet në rastet kur pjesa e quajtur pulpë, e cila përmban nervat dhe enët e dhëmbit, është dëmtuar në pjesën e brendshme të dhëmbëve tanë. Nervat e dhëmbëve mund të dëmtohen dhe të humbin vitalitetin e tyre për shkak të prishjes së dhëmbëve, traumave ose problemeve të mishrave të dhëmbëve. Në këtë rast, infeksioni ndodh në dhomën e pulpës. Me kalimin e kohës, infeksioni përparon dhe shfaqet një pamje që çon në humbjen e dhëmbëve.

Pas radiografisë dhe ekzaminimit, anestezia lokale së pari aplikohet për trajtimin e kanalit rrënjësor. Ne kete menyre sigurohet qe pacientet te mos ndjejne asnje dhimbje dhe dhimbje gjate mjekimit.Nese ka, kariesi ne dhemb pastrohet. Nëse nuk ka karies, përgatitet një shteg me depozitimin e nevojshëm për të arritur pulpën nga mesi i dhëmbit dhe pulpa arrihet. Kanalet deri në pulpën dhe majën e rrënjës pastrohen plotësisht me mjete dhe pajisje të përshtatshme të dizajnuara për trajtimin e kanalit të rrënjës. Ajo lahet me tretësira të përshtatshme dhe thahet.

Trajtimi përfundon me sukses së pari me kanalet, pastaj me dhomën e pulpës dhe me mbushjen e dhëmbit të fundit. Nëse është e nevojshme më vonë, ajo mbulohet me një kurorë dhe përdoret për shumë vite.

Zirkonyum Kaplama Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Zirkon seramik tedavisinin diğer tedavi yöntemlerinden ayrılmasındaki en büyük özelliği kısa sürede tedavinin tamamlanmasıdır. Diş hekimi uzmanları, genel olarak zirkon seramik tedavisi için 5 günün yeterli olduğunu söylemektedir. Yani estetik bir gülüşe sahip olmak için uzun süre beklemeye gerek yoktur.

Zirkonyum diş kaplamanın avantajları nelerdir?

Metal destekli kaplamaların ışık geçirgenliği çok azdır ve bu da zamanla diş etlerinde koyu bir rengin oluşmasına neden olmaktadır. Geliştirilerek ağız ve diş sağlığı dünyasına kazandırılan zirkonyum diş ise ışık geçirgenliği daha yüksek ve beyaz renkli olmasından dolayı zaman içinde diş etlerinde koyuluğa neden olmamaktadır.

Metal destekli diş kaplamalarında estetiklik çok aranan bir şey değildir. Fakat zirkonyum diş , buna zıt olarak ışığı geçirebilme özelliği sayesinde dişlerde zamanla meydana gelebilen mat görüntüye neden olmamaktadır. Dişlerin orijinal haline daha yakın olması; daha sağlıklı, daha şeffaf ve daha doğal bir görünüm elde edilmesini sağlamaktadır.

 

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Si mund ta di nëse kam nevojë për trajtim të kanalit rrënjësor?

Zakonisht shfaqet si dhimbje e fortë. Dhëmbët që lëndojnë veçanërisht gjatë natës janë për shkak të nevojës për trajtim të kanalit rrënjësor.

Nëse ka një errësim të brendshëm në ngjyrën e një dhëmbi të vetëm, mund të jetë i nevojshëm trajtimi i kanalit rrënjësor.

Nëse ka një formacion të tillë si një puçërr në çamçakëz drejt rrënjës së dhëmbit, rrënja e dhëmbit është e përflakur dhe kërkohet trajtim i kanalit të rrënjës.

Edhe pse e rrallë, ndonjëherë mund të mos shkaktojë asnjë simptomë, një infeksion mund të shihet në majë të rrënjës në rreze x dhe trajtimi i kanalit rrënjësor mund të jetë i nevojshëm.

Öncesi & Sonrası