Stomatologji Konservatore

Procesi i Operacionit

Stomatologji Konservatore

Trajtimi konservativ i dhëmbëve është procesi i riparimit që aplikohet tek dhëmbët e prishur ose të veshur për arsye të ndryshme. Extremelyshtë jashtëzakonisht e rëndësishme për shëndetin e dhëmbëve. Në fakt, nëse do të bëhen rimeso të laminuara, kurora të plota qeramike ose zirkoni për dizajnin estetik të buzëqeshjes, mavijosjet duhet të pastrohen me trajtim konservativ, i cili është i nevojshëm së pari. Duhet të trajtohet në mënyrë të shëndetshme sikur të mbetet vetëm si mbushje. Disi, vendosja e trajtimit në planin e dytë sepse do të mbulohet do të shkaktojë dëmtim të dhëmbëve tuaj në veshje, dhe këtë mund ta kuptoni vetëm pas vitesh. Kjo do të shkurtojë jetën e dhëmbëve tuaj. Për këtë arsye, ne aplikojmë trajtimin konservativ në mënyrën më të mirë, pavarësisht nëse dizajni i buzëqeshjes aplikohet apo jo në klinikën tonë.

Trajtimet mbushëse janë shumë të shëndetshme, estetike në pamjen e dhëmbëve dhe shumë afatgjata. Kur është bërë me teknikat e duhura dhe materialet e mira, nuk ka kurrë ndonjë humbje mbushëse dhe është në një nivel që do të plotësojë nevojat tona estetikisht.

Përveç kësaj, aplikimet e lidhjes përfshihen gjithashtu në trajtimin konservativ. Nëse jeni përgjithësisht të kënaqur me dhëmbët tuaj, nëse ka një hendek midis një ose disa dhëmbëve vetëm në rajonin e mëparshëm, këto boshllëqe mund të mbyllen me aplikime lidhëse. Shtë një metodë jashtëzakonisht e thjeshtë, estetike dhe ekonomike e trajtimit afatgjatë.

Gërvishtjet në formë pykë në kufirin gingival të dhëmbit për shkak të larjes me lëvizje të forta dhe të gabuara (të cilat shpesh mund të shkaktojnë ndjeshmëri në dhëmbë) mund të mbyllen me teknikën e lidhjes, por si përmirësimi estetik ashtu edhe ndjeshmëria eliminohen.

Zirkonyum Kaplama Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Zirkon seramik tedavisinin diğer tedavi yöntemlerinden ayrılmasındaki en büyük özelliği kısa sürede tedavinin tamamlanmasıdır. Diş hekimi uzmanları, genel olarak zirkon seramik tedavisi için 5 günün yeterli olduğunu söylemektedir. Yani estetik bir gülüşe sahip olmak için uzun süre beklemeye gerek yoktur.

Zirkonyum diş kaplamanın avantajları nelerdir?

Metal destekli kaplamaların ışık geçirgenliği çok azdır ve bu da zamanla diş etlerinde koyu bir rengin oluşmasına neden olmaktadır. Geliştirilerek ağız ve diş sağlığı dünyasına kazandırılan zirkonyum diş ise ışık geçirgenliği daha yüksek ve beyaz renkli olmasından dolayı zaman içinde diş etlerinde koyuluğa neden olmamaktadır.

Metal destekli diş kaplamalarında estetiklik çok aranan bir şey değildir. Fakat zirkonyum diş , buna zıt olarak ışığı geçirebilme özelliği sayesinde dişlerde zamanla meydana gelebilen mat görüntüye neden olmamaktadır. Dişlerin orijinal haline daha yakın olması; daha sağlıklı, daha şeffaf ve daha doğal bir görünüm elde edilmesini sağlamaktadır.

 

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Zirkonyum Diş Kaplama Zararlımıdır?

Zirkon Diş kaplama genellikle estetiklik açısından tercih edilse de diş sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunan bir tedavi yöntemidir. Çünkü zirkonyum maddesi, diş etleri ile daha uyumludur ve herhangi bir şekilde diş etlerine zarar vermez. Zirkonyum kaplama yapılmış dişlerin diş etleri etrafında görülen diş eti hastalıkları, metal kaplamalara göre çok daha düşüktür.

Metale karşı alerjisi olan kişiler, metal destekli diş kaplamalarından kaçınırlar. Geliştirilmiş şekilde tıp dünyasına sunulan zirkonyum diş tedavisi sayesinde bu sorun da ortadan kalkıyor. Çünkü zirkonyum kaplama, sıcağa karşı dayanıklı ve metale alerjisi olanlar için ideal bir diş tedavisi yöntemidir.

Öncesi & Sonrası