Skip links

Tullumbace gastrike

Balona intragastrike është një top silikoni i butë që vendoset endoskopisht në stomak, pjesërisht duke mbushur dhe duke krijuar një ndjenjë plotësie dhe satiei që lehtëson përshtatjen me dietën e aplikuar.

Plusi më i madh i përdorimit të një tullumbace gastrike është se kufizon sasinë e lëndëve ushqyese që hamë, pengon ngrënien e tepërt.

Procesi i Operacionit

Çfarë Eshtë Balona Gastrike?

Kjo të ndihmon t’i përmbahesh dietës. Me kalimin e kohës, sjellja në të ngrënë ndryshon, krijohen zakone të përshtatshme për të ngrënë; lejon mbajtjen e rezultatit të përftuar pas humbjes së peshës dhe heqjes së balonës gastrike.

Kjo teknikë është përdorur me sukses për një kohë të gjatë. Përvoja e madhe dhe stabiliteti i rezultateve e bëjnë këtë aplikim të sigurt, efektiv dhe të përhapur. Për këtë arsye, llojet dhe avantazhet e balonave gastrike janë gjithashtu mjaft të larta.

Eliminimi i suksesshëm i problemit të dhjamosjes varet nga trajtimi i duhur; më shpesh, është e nevojshme për të marrë masat e duhura dietike, të cilat janë të mbështetura nga aktiviteti fizik i rregullt i kontrolluar.

Në rastet kur këto masa nuk mjaftojnë, ka alternativa terapeutike plotësuese që mund të ndihmojnë në trajtimin.

Një alternativë e tillë mund të jetë endoskopi e balonave intragastrike. Kjo quhet Heliosphere BAG (e quajtur sipas rajonit që fryhet në hapësirë), balonë intragastrike ose tullumbace gastrike, pra balonë gastrike.

Si të vendosim një tullumbace gastrike në 3 hapa?

 1. Nga tubi gastrik, dy tuba tubi, që janë fleksibël, dërgohen në stomak për të arritur dhe për tëparë stomakun.
 2. Lëngu steril saline (Serum) injektohet në tullumbace, e cila është e zbehtë dhe ka arritur në stomak, për rritjen dhe mbulimin e dyshemesë.
 3. Pas fitimit të vëllimit të balonës, ajo ndahet nga tubi në të cilin është dërguar dhe dy tuba hiqen prapa nga tubi gastrik.

Cilat kushte nuk janë të përshtatshme për balonat gastrike?

Ajo mund të kryejë balona jo-kirurgjikale gastrike për njerëzit me një indeks të masës trupore prej 30 e lart dhe që kanë sëmundje të tilla si tensioni i gjakut lidhur me peshën dhe diabetin. I përshtatshëm për t’u operuar tek ata që e mbajnë për kirurgjinë e dhjamosjes.

Në të njëjtën kohë, pacientët e urgjencës që kanë nevojë të humbin peshë shpejt, ata që janë tejet të dhjamosur dhe që përkohësisht kanë nevojë për trajtim të dhjamosjes kanë kushte të favorshme për operacionin.

Megjithatë, nuk është i përshtatshëm për tullumbacimin gastrik të njerëzve me këto kushte;

 • Indeksi i masës trupore është nën 30 dhe;
 • Ata që duan të humbin peshë për qëllime estetike
 • Njerëzit me probleme të stomakut
 • Njerëz me probleme ezofagjie
 • Njerëzit me ssleaozë stomaku
 • Ata që më parë i janë nënshtruar kirurgjisë gastrike
 • Ata që kanë probleme psikologjike
 • Ata me hernie të mëdha stomaku
 • Të varur nga alkooli
 • Nënat shtatzëna ose të gjirit
  Aplikimi i balonave gastrike nuk mund të kryhet në pacientët me probleme të mpiksjes së gjakut.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Sa hapësirë merr balona në stomak?

Siç dihet, qëllimi i aplikimit të balonave gastrike është të zvogëlojë vëllimin e brendshëm të stomakut dhe të zvogëlojë humbjen e peshës duke kufizuar lëndët ushqyese të marra.

Stomaku tipik i njeriut ka një vëllim mesatar prej 1-1.5 litra. Balonat gastrike mund të mbushen me lëng/ajër deri në 700-900 miligramë.

Vëllimi i balonës gastrike përcaktohet nga mjeku duke marrë parasysh kritere të ndryshme.

Prandaj, mund të mos jetë e drejtë të jepet një normë fikse. Megjithatë, nëse jepet një shifër mesatare, kjo korrespondon me 1/3 ose gjysmën e vëllimit gastrik.

Home
Account
Cart
Search