Skip links

Tummy Tuck

Kirurgjia e barkut, e quajtur edhe abdominoplasty, është një lloj kirurgjie plastike. Kjo është një nga metodat më efektive të kirurgjisë aplikuar në fushat e estetikës abdominale dhe barkut.

Sidomos pas shtatzënisë, muskujt dhe lëkura në bark nuk mund të kthehen plotësisht në formën e tyre të mëparshme. Si rezultat, deformatimet ndodhin në bark dhe pjesa e barkut të sagging çon në një pamje estetikisht të pakëndshme.

Procesi i Operacionit

Çfarë është Kirurgjia Tummy Tuck?

Niveli i deformimit në shtatzëni që rezulton në shtojnë në peshë mbi atë që duhet të jetë dhe te gratë që kanë lindur më shumë se dy herë është shumë më i lartë. Pas shtatzënisë, një pamje e padëshirueshme ndodh me shthurjen e indit lidhës në murin abdominal, zhvendosjen ballore të murit abdominal, shfaqjen e bloating në bark, bollëk dhe plasaritje.

Shpesh nuk është e mundur ta shkatërrosh këtë shëmbëlltyrë dhe ta rivendosësh barkun në pamjen e mëparshme, me anë të së cilit personi do ta zbatojë vetë, si sportet dhe dietat. Në kirurgjinë e tumës, e cila e zgjidh këtë problem me një operacion të vetëm, lëkura abdominale e liruar shërohet dhe dhjami i tepërt i përqendruar në këtë zonë hiqet dhe personi përftohet nga një rrugë e shkurtër drejt një barku të sheshtë. Ashtu si me çdo operacion, ka disa rreziqe komplikimi që mund të ndodhin pas tumës së barkut. Gjakderdhja dhe infeksioni janë më të rëndësishmet prej tyre. Prandaj, ilaçet e dhëna nga mjeku pas operacionit duhen përdorur, për të shmangur lëvizjet e papritura dhe veshja duhet rinovuar rregullisht.

Si funksionon kirurgjia e barkut?

Teknika e aplikuar në kirurgjinë e barkut, zona ku do të merret lëkura dhe çështje të tjera janë vendosur në dritën e ekzaminimit të detajuar nga mjeku dhe imazhet radiologjike të shqyrtuara. Në përgjithësi, lëkura saggy dhe e çarë në pjesën e zonës së kërthizë hiqet nga zona e quajtur pjesa cezariane për t’u vizatuar anash dhe lëkura që mbetet në pjesën e sipërme të kërthizë është shtrirë poshtë.

Butoni i barkut rikrijohet gjithashtu në mënyrë që të pozicionohet në pozicionin e duhur. Përveç sagging dhe shthurje, dhjami i tepërt në bark merret nga një metodë e quajtur liposuction nëse ka një problem me dhjamin e tepërt. Falë rrobave të koleksionit të vendosura në membranat e murit abdominal, muskujt e shthurur të barkut shtrëngohen dhe rivendosen në ngurtësinë e mëparshme.

Prerjet në fund të operacionit janë të qepura me qepje estetike, duke parandaluar formimin e vragave të pakëndshme. Pas operacionit, gërhisja abdominale, lirshmëria dhe problemet e lëkurës me pamje të çarë, veçanërisht të shkaktuara nga shtatzënia ose mbipesha, shkatërrohen. Megjithatë, nëse një shtatzëni ndodh përsëri pas operacionit dhe lind një lindje, disa nga këto probleme mund të ndodhin përsëri.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Sa kohë zgjat kirurgjia e tumës?

Kohëzgjatja e operacionit të barkut ndryshon nga një person në një tjetër. Ndonëse kirurgjia e plotë e barkut, e quajtur abdominoplasti totale, zgjat afërsisht 3-3.5 orë, kohëzgjatja e operacionit mund të jetë deri në 4 orë te njerëzit me një zonë të madhe abdominale.

Në kirurgjitë e barkut mini kryer në pacientët me probleme më të lehta të tilla si lirshmëria, sagging dhe probleme të ngjashme dhe të cilat nuk mbulojnë një zonë të gjerë si abdominoplasty total, koha e operacionit është më e shkurtër dhe operacioni është përfunduar në aq pak sa 1-1.5 orë.

Sasia e tepërt e lëkurës në bark, qoftë për të marrë yndyrë, zona e barkut, teknika e qepjes për t’u aplikuar dhe gjendja e muskujve abdominalë janë disa nga faktorët që ndikojnë në kohëzgjatjen e operacionit. Operacioni kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe duhet të kryhet në një mjedis spitalor me kushte dhe pajisje të përshtatshme.

Home
Account
Cart
Search