Skip links

Heqja e Vetullave

Efektet e plakjes në trup janë të pashmangshme. Me moshën, lëkura fillon të humbasë elasticitetin e saj.

Rrudhat dhe rënia shihen në pjesë të ndryshme të trupit, veçanërisht në fytyrë. Shenjat e para të plakjes zakonisht shihen në zonën e vetullave dhe ballit.

Procesi i Operacionit

Heqja e Vetullave

Rënia e vetullave dhe qepallat e sipërme mund të grumbullohet mbi sytë me kalimin e kohës dhe të arrijë një nivel që e vështirëson shikimin. Rënia e vetullave, e cila ndikon shumë në shprehjen e fytyrës, gjithashtu mund të shkaktojë një pamje të lodhur, nervoze ose të tensionuar.

Ngritja e vetullave mund të kryhet me operacion ose me metoda që nuk kërkojnë procedura kirurgjikale, në varësi të nevojës. Të dyja procedurat kanë avantazhe dhe disavantazhe. Metodat kirurgjikale përfshijnë pezullimin e vetullave, ngritjen klasike të vetullave dhe ngritjen endoskopike të vetullave; Botoksi dhe terapia mund të jepen si shembuj të metodave jo kirurgjikale.

Si duhet të jetë vetulla ideale?

Sigurisht, të gjithë kanë një formë vetulle të përshtatshme për formën dhe pamjen e tyre të fytyrës, por është e mundur të flitet për konceptin e “vetullës ideale” bazuar në shijet e përgjithshme. Ka vetulla ideale sipas llojeve të fytyrës. I përshtatshëm për shumicën e fytyrave, dy të tretat e para të vetullës janë lart, një e treta e jashtme është pak poshtë, dhe pika e brendshme e fillimit është më e ulët se pika përfundimtare e jashtme. Rekomandohet që njerëzit me fytyra të rrumbullakëta të kenë vetulla me kënd të mprehtë, ata me fytyrë ovale duhet të kenë vetulla pak të kënduara, njerëzit me fytyra të gjata duhet të kenë vetulla të drejta dhe njerëzit me fytyra katrore ose këndore duhet të kenë vetulla në formë harku. Gjatësia e vetullës është po aq e rëndësishme sa lloji i vetullës. Një nga keqkuptimet e njohura është se sa më e lartë vetulla, aq më mirë do të duket. Ky besim nuk është i vërtetë dhe vetullat e ngritura mund të mos i përshtaten çdo fytyre.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Periudha e Rimëkëmbjes Pas Kirurgjisë së heqjes së vetullave

Pas operacionit të ngritjes së vetullave ose ngritjes së ballit, kaseta dhe veshja aplikohen rreth vetullave dhe në ballin tuaj. Gjatë kësaj periudhe, ju mund të ndihmoni që edema të zbresë më shpejt se zakonisht duke aplikuar një kompresë të ftohtë në ballin tuaj. Në periudhën pas operacionit, ënjtja mund të ndodhë në ballin tuaj dhe këto ënjtje janë mjaft normale. Sidoqoftë, mavijosjet nuk janë shumë të zakonshme.

Në rast të mavijosjes, rekomandohet të kontaktoni mjekun tuaj. Në ditën e tretë pas operacionit, është e mundur të lani flokët me kujdes, pa i dëmtuar shumë. Qepjet hiqen ditën e shtatë pas operacionit. Pacientët zakonisht ndihen më mirë në fund të javës së parë pas operacionit, me zhdukjen e ënjtjes së lehtë në ballë. Ju mund të përjetoni vështirësi në lëvizjen e vetullave dhe ballit dhe mpirje në ballë për një periudhë të përkohshme pas operacionit. Të gjitha këto priten në procesin normal të shërimit të operacionit. Nëse përjetoni një situatë të papritur gjatë periudhës së rimëkëmbjes pas operacionit të ngritjes së vetullave, duhet të kontaktoni menjëherë mjekun tuaj specialist.

Home
Account
Cart
Search