Skip links

Gjinekomastia

Gjinekomastia përcaktohet si zhvillim beninj dhe i tepërt i gjirit tek meshkujt. Ajo rrjedh nga fjalët greke gynec (femër, femër) dhe mastos (gji). Disa studime thonë se një në çdo 3 burra ka gjinekomasti.

Procesi i Operacionit

Gjinekomastia (Kirurgji për Reduktimin e Gjirit tek Meshkujt)

Gjinekomastia, e cila gjithashtu mund të vërehet në foshnjëri dhe pleqëri, më së shpeshti ndodh në adoleshencë. Sipas një studimi të kryer në vendin tonë, prevalenca e sëmundjes tek djemtë adoleshentë është 34.6%. Edhe pse gjinekomastia nuk është e dëmshme për shëndetin, ajo shkakton shqetësim dhe siklet tek vetë personi. Gjinekomastia afatgjatë nuk mund të regresohet spontanisht. Kërkon trajtim mjekësor dhe, nëse është e nevojshme, ndërhyrje kirurgjikale.

Kirurgji gjinekomastie

Ndërhyrja kirurgjikale është metoda më efektive dhe përfundimtare në trajtimin e gjinekomastisë. Lloji i ndërhyrjes vendoset pas ekzaminimeve të bëra nga kirurgu. Përsëri, metoda të ndryshme mund të përdoren kundër klasifikimeve të ndryshme të gjinekomastisë. Për shembull;

  • Në gjinekomastinë e gjëndrës, indi i fortë i gjirit është dominues dhe duhet të hiqet kirurgjikal.
  • Ekziston një ind i tepërt i gjëndrave dhe indi dhjamor në gjinekomastinë e përzier, kirurgjia dhe liposuksioni përdoren së bashku.
  • Gjinekomastia e tipit yndyror është kryesisht ind yndyror, mund të trajtohet vetëm me liposuksion.

Në një klasifikim tjetër, madhësia e indit të gjirit dhe lëkura e tepërt vlerësohen. Lloji i ndërhyrjes kirurgjikale përcaktohet në përputhje me rrethanat.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Pas operacionit të gjinekomastisë

Procesi i përjetuar pas operacionit të gjinekomastisë ndryshon sipas teknikës së operacionit. Nëse teknikat e liposuksionit me vazer ose lazer preferohen në trajtim, procesi i shërimit është gjithashtu shumë i rehatshëm. Në formimin e gjinekomastisë për shkak të indit dhjamor, pas aplikimeve të vazos dhe liposuksionit me lazer, personi merr rezultate efektive në fund të rreth 3 javëve dhe mund të bëjë lehtësisht shumë aktivitete.

Në rastet që kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale, operacioni zakonisht kryhet nën anestezi të përgjithshme, edhe pse anestezia lokale mund të preferohet në disa raste. Personi mund të shkarkohet në të njëjtën ditë pas operacionit. Në varësi të anestezisë së përgjithshme, personi mund të ketë nevojë të mbahet nën vëzhgim gjatë natës, por kjo nuk është shumë e zakonshme.

Normalshtë normale të shihni edemë dhe ënjtje në zonë pas operacionit të gjinekomastisë. Këto formacione largohen vetë brenda javës së parë. Mund të ketë dhimbje të lehta të muskujve pas operacionit. Pushimi për 3 ditë pas operacionit të gjinekomastisë dhe mos lëvizja e krahëve dhe shpatullave shumë është e rëndësishme për rehatinë dhe procesin e shërimit të personit. Në ditën e 3 -të të operacionit, me kusht që të mos zgjasë shumë, mund të bëni një dush, të ktheheni në punë dhe të bëni shëtitje të lehta.

Home
Account
Cart
Search