Skip links

Estetikë e Hundës

Rinoplastika është një operacion plastik i kryer duke bërë ndryshime në strukturën e kockave dhe kërcit të formës së hundës në këtë strukturë.

Estetika e hundës, e quajtur edhe nasoplastikë dhe rinoplastikë, është një nga operacionet estetike më të aplikuara.

Procesi i Operacionit

Estetikë e Hundës

Rinoplastika kryhet me qëllim të eliminimit të deformimeve të hundës që janë të lindura, ndodhin më vonë ose ndodhin për shkak të traumave. Ndërsa deformimi mund të korrigjohet në disa raste vetëm sepse shkakton siklet në shikim, gjithashtu mund të ketë nevojë të korrigjohet sepse shkakton probleme të tilla si çrregullimet e frymëmarrjes në shumicën e njerëzve.

Pavarësisht nga arsyeja e operacionit estetik, qëllimi kryesor në rinoplastikë është që rrugët e frymëmarrjes të hundës të punojnë në mënyrë optimale në fund të operacionit. Gjatë operacionit, mund të aplikohet një ose më shumë operacione të rimodelimit të hundës (rindërtimit), heqjes së deformimeve ose ndryshimit të formës së një pjese të tij.

Tek personat që marrin në konsideratë rinoplastikën, nëse indet e hundës janë të përshtatshme për operacion estetik duhet të kontrollohen gjatë ekzaminimit që do të kryhet nga kirurgu. Meqenëse ndërhyrja më e vogël prodhon rezultate shumë domethënëse, operacionet që lidhen me rinoplastikën duhet të kryhen nga një kirurg i cili është ekspert në këtë fushë.

Rinoplastika, e cila mund të aplikohet si për burrat ashtu edhe për gratë, është një operacion i komplikuar. Duhen një periudhë prej 6 deri në 12 muaj për të arritur plotësisht rezultatin e pritur. Ky proces ndryshon sipas madhësisë së operacionit në hundë, strukturës së indeve në hundë ose ashpërsisë së problemit. Në disa pacientë pas operacionit, korrigjime të vogla mund të jenë të nevojshme për të arritur formën e dëshiruar.

Si kryhet estetika e hundës?

Rinoplastika është një lloj operacioni që kryhet kryesisht nën anestezi të përgjithshme. Në operacionet e thjeshta të rinoplastikës që kërkojnë vetëm prekje të vogla, anestezia lokale gjithashtu mund të aplikohet sipas preferencës së kirurgut. Ndërsa operacioni zgjat mesatarisht 2 orë, një operacion rinoplastik zakonisht zgjat 1 ditë me përgatitjet paraoperative dhe aplikimet dhe periudhat e vëzhgimit pas operacionit.

Ekzistojnë 2 teknika të ndryshme të rinoplastikës që preferohen zakonisht. Në të parën nga këto, rinoplastikë të hapur, bëhet një prerje e vogël midis vrimave të hundës dhe këndi i shikimit të kirurgut zgjerohet falë këtij prerjeje. Në përgjithësi, teknika e rinoplastikës së hapur preferohet te personat me deformim të avancuar të hundës ose që kanë pasur një operacion të ndryshëm estetik të hundës më parë. Avantazhi më i madh i teknikës së hapur është se këndi i shikimit është më i gjerë. Megjithatë, procesi i shërimit është më i gjatë dhe problemet si edema dhe mavijosjet pas operacionit janë më të mëdha.

Në një teknikë tjetër, rinoplastikë e mbyllur, prerja rregullohet që të mbetet brenda vrimave të hundës. Fusha e shikimit të kirurgut është më e vogël, por koha e shërimit është më e shkurtër dhe nuk ka qepje në hundë pas operacionit. Teknika e rinoplastikës së mbyllur preferohet në përgjithësi për korrigjimin e deformimeve më të vogla.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Sa kohë është koha e rimëkëmbjes së estetikës së hundës?

Megjithëse periudha e rimëkëmbjes në pacientët që i nënshtrohen rinoplastikës ndryshon sipas madhësisë së operacionit, pacientët zakonisht mund të ngrihen dhe të ecin brenda 4-6 orëve, dhe të hanë pas 6 orësh nëse nuk ka të përziera dhe të vjella. Në disa raste, pacientët shkarkohen në të njëjtën ditë, dhe nganjëherë ata dalin të nesërmen pasi mbahen nën vëzhgim (vëzhgim) për 1 natë.

Në fund të operacionit, tamponët zakonisht vendosen në hundë. Këto tampona hiqen 1-2 ditë më vonë, dhe myku i vendosur në pjesën e pasme të hundës hiqet afërsisht 1 javë pas operacionit. Nëse nuk shfaqen komplikime pas operacionit, pacientët zakonisht mund të kthehen në punë brenda një periudhe prej 1 jave deri në 10 ditë. Normalshtë normale që ënjtje dhe mavijosje të ndodhin pas operacionit, dhe bëhet më e lehtë me kalimin e kohës dhe zvogëlohet në një nivel që mund të mbulohet me make-up brenda 1 jave-10 ditë.

Pas 1 muaji pas operacionit, 75-80% e edemës zhduket. Forma e synuar dhe rimëkëmbja e plotë arrihen një vit pas operacionit. Gjatë këtij procesi, është normale të shihni edemë në zonën e hundës që shfaqet në mëngjes dhe zhduket në orët në vijim.

Home
Account
Cart
Search