Skip links

Zbardhja e Dhëmbëve

Zbardhja e dhëmbëve është një nga metodat shumë të thjeshta dhe shumë efektive që ne përdorim në hartimin e buzëqeshjes. Kur kjo metodë zbatohet me teknikat e duhura, ne marrim rezultate shumë efektive dhe qëndrueshmëria e saj mund të zgjasë me vite. Në shumë raste, zbardhja profesionale e dhëmbëve shfaqet si një alternativë ndaj trajtimeve protetike me kosto të lartë.

Zbardhja e dhëmbëve ndahet në dy lloje, lloji i shtëpisë dhe lloji i zyrës.

Procesi i Operacionit

Zbardhja e Dhëmbëve

ZBRITJA E LLOJIT T ZYRS

Zbardhja e tipit të zyrës bëhet në klinikë duke përdorur një xhel të quajtur peroksid hidrogjeni dhe një pajisje nën mbikëqyrjen e një mjeku. Mishrat e dhëmbëve mbrohen me barriera të përshtatshme dhe xhel zbardhues aplikohet në dhëmbë. Në një periudhë prej 30 minutash, ndodh një sasi e dukshme e disa toneve të zbardhjes. Në varësi të kërkesës, niveli i dëshiruar i bardhësisë arrihet shpejt në 1 ose 2 seanca. Ka një qëndrueshmëri prej rreth 1 viti. Ne rekomandojmë plotësimin e tij me zbardhues në shtëpi për të rritur qëndrueshmërinë e tij.Në këtë mënyrë, qëndrueshmëria e tij mund të zgjatet deri në 4-5 vjet.

ZBRITJA E LLOJIT TOM SHTOMPIS

Në zbardhjen në shtëpi, përgatitet një pjatë e personalizuar me masën e marrë nga pacienti dhe xheli i duhur i dhënë nga mjeku aplikohet në pjatë dhe mbahet në gojë gjatë natës. Efekti i zbardhjes fillon të shihet brenda 3-4 ditëve. Aplikohet për një mesatare prej 2 javësh, në varësi të nevojës. Zbardhja në shtëpi zbardh dhëmbët për një kohë më të gjatë në krahasim me llojin e zyrës, në këmbim, ajo ka një qëndrueshmëri më të gjatë. Kjo qëndrueshmëri është rreth 3 deri në 5 vjet. Gjatë kësaj periudhe, gradualisht kthehet në gjendjen e mëparshme sipas zakoneve të personit. Cigare, çaj, kafe etj. janë faktorët që ndikojnë në këtë periudhë. Pllakat ekzistuese ruhen për të rritur qëndrueshmërinë. Aplikimi mund të përsëritet për 1 ose 2 netë në vit pa pasur nevojë të shkoni tek mjeku.

Kuriozitete

A i prish dhëmbët teknika e përdorur në zbardhjen?

Absolutisht jo korrozive. Indi i brendshëm i dhëmbëve është më i verdhë. Tissueshtë indi më i jashtëm i smaltit, i cili është pjesa më e bardhë.

Edhe gërryerja më e vogël nga jashtë do të bëjë që dhëmbët të duken më të verdhë, ndryshe nga zbardhja. Për këtë arsye, veshja e dhëmbëve nuk është e mundur në zbardhjen profesionale.

A do të bëhen dhëmbët më të verdhë se më parë kur efekti i zbardhjes të zhduket?

Në asnjë mënyrë. Në rastin më të keq, dhëmbët tuaj do të kthehen në normale.

A shkakton zbardhja ndjeshmëri në dhëmbë?

Edhe pse e rrallë, mund të shkaktojë ndjeshmëri të përkohshme. Sidoqoftë, e gjithë sasia e ndjeshmërisë e parë pak a shumë do të kalojë brenda pak ditësh dhe dhëmbët do të plaken në këtë drejtim.

Kujt i aplikohet zbardhja?

Zbardhja mund të aplikohet për këdo që ka dhëmbë të shëndetshëm. Nëse dhëmbët kanë karies ose probleme me mishrat e dhëmbëve, do të ishte më e shëndetshme që së pari të bëni këto trajtime të nevojshme.

A është e rëndësishme të hani dhe pini gjatë trajtimit të zbardhjes?

Reduktimi i sasisë së cigareve, pijeve acidike dhe me ngjyrë gjatë periudhës së aplikimit të zbardhjes në shtëpi ose gjatë 15 ditëve të para pas trajtimit të zbardhjes në zyrë në shtëpi do të rrisë efektin e trajtimit të zbardhjes.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

A është pastrimi apo zbardhja e njëjta gjë?

Zbardhja e dhëmbëve dhe pastrimi i dhëmbëve nuk janë e njëjta gjë. Pastrimi është heqja e gurëve dhe njollave të ngjitura në dhëmbë dhe heqja e errësirës për shkak të njollave. Zbardhja është ndriçimi i ngjyrës natyrale të dhëmbit. Nëse është e nevojshme, pastrimi duhet të bëhet para zbardhjes.

Sa orë duhet të qëndrojë xhel zbardhues në shtëpi në gojë? A ka ndonjë dëm të qëndrosh shumë gjatë?

Efekti i xhelave të përdorur në zbardhjen e shtëpisë gradualisht zvogëlohet gjatë natës. Ka një efekt të mirë në 6 orët e para.Ai bëhet i paefektshëm pas 10 orësh, kështu që nuk ka dëm nëse e mbani atë në gojë për një kohë të gjatë.

A do të kem të njëjtin efekt nëse mbaj pjatat gjatë ditës?

Shkalla jonë e pështymës është më e lartë për shkak të aktiviteteve të të folurit, ngrënies dhe pirjes gjatë ditës. Për këtë arsye, efektiviteti i ilaçit zvogëlohet. Prandaj, ne rekomandojmë përdorimin e tij gjatë gjumit, ditën ose natën.

A ka ndonjë efekt anësor ose dëm nga zbardhja?

Jo nuk eshte.

Sa hije do të zbardhin dhëmbët e mi?

Meqenëse secila strukturë e dhëmbëve nuk është e njëjtë, sasia e zbardhjes gjithashtu do të jetë e ndryshme. Sidoqoftë, çdo dhëmb është mjaft i bardhë për tu parë qartë me sy të lirë. Dhëmbët e shëndetshëm dhe të mëdhenj janë përgjithësisht më të bardhë. Gjatë ekzaminimit, mund të jepen informacione më të hollësishme se sa dhëmbët tuaj do të zbardhen.

Pse dhëmbët humbin bardhësinë e tyre?

  • përparimi i moshës
  • Ushqimet e konsumuara
  • Për shkak të konsumimit të dhëmbëve
  • (Arsyeja për këto gërvishtje mund të jetë larja e gabuar e dhëmbëve, pastruesit pluhur gërryes të dhëmbëve, kërcitja e dhëmbëve, etj.).
  • Droga të përdorura
  • Disa njolla gjenetike në dhëmbë
  • Situata të tilla si zverdhja natyrale e dhëmbëve bëjnë që dhëmbët tanë të humbasin bardhësinë e tyre.

Pse është e nevojshme zbardhja e dhëmbëve?

  • Dhëmbët e errët ndikojnë në buzëqeshjen tonë dhe rrjedhimisht në vetëbesimin tonë.
  • Një buzëqeshje e bardhë është ëndrra e të gjithëve.
  • Nëse dhëmbët tanë janë të shëndetshëm por me ngjyrë të errët, zbardhja profesionale e dhëmbëve do t’ju lejojë të keni një buzëqeshje estetike.
Home
Account
Cart
Search