Skip links

Ngritja e Gjirit

Gjoksi i një gruaje është një nga tiparet më estetike dhe femërore të trupit. Ndërsa gratë plaken, gjinjtë e rinj, të fortë fillojnë të lirohen, të përkulen dhe të ulen.

Pas lindjes dhe ushqyerjes me gji, shumë gra ankohen për deformime në gjinjtë e tyre, të cilat mund të shfaqen si humbje e volumit, elasticitetit dhe rënies së gjinjve. Shkaqe të tjera të rënies së gjirit përfshijnë ndryshimet hormonale, shtimin/humbjen e peshës dhe ndryshimet në elasticitetin e lëkurës.

Procesi i Operacionit

Ngritja e Gjirit

Heqja e gjirit është një procedurë e kirurgjisë plastike që mund të ndihmojë në rikthimin e një pamje më rinore. Mund të keni një pozicion të fortë, më të plotë dhe më të lartë të gjirit në gjoks për një profil tërheqës të trupit përsëri.

Heqja e gjirit, e quajtur edhe mastopeksi, është krijuar për të ngritur dhe riformuar gjinjtë duke hequr lëkurën e tepërt dhe duke ripozicionuar kompleksin e tepërt të thithkës dhe areolës. Disa gra ankohen për mbipopullimin e gjinjve që shkaktojnë shpinë, qafë dhe shpatulla. Gjinjtë e rëndë mund të shkaktohen edhe nga rripat e ngushtë të sytjenave nën bust dhe në shpatull, të cilat mund të shkaktojnë acarim në ato zona.

Kirurgjia për zvogëlimin e gjirit është krijuar për të lehtësuar shqetësimet fizike dhe kufizimet e shkaktuara nga pesha e gjinjve shumë të mëdhenj. Kirurgjia për zvogëlimin e gjirit në Stamboll kryhet duke hequr disa inde dhe lëkurë nga gjinjtë për të riformuar gjinjtë dhe për të zvogëluar madhësinë e tyre.

Kirurgji për heqjen e gjirit

Operacioni i ngritjes së gjirit zgjat rreth 2 orë.

Një nga pyetjet më të shpeshta në lidhje me operacionet e ngritjes së gjirit është nëse ka ndonjë mbresë pas operacionit. Ashtu si me çdo ndërhyrje kirurgjikale, një ngritje e gjirit do të lërë plagë. Ndërsa plagët janë më të spikatura dhe të kuqe në periudhën e hershme, ato bëhen të zbehta dhe mezi vërehen me kalimin e kohës.

Para operacionit të ngritjes së gjirit, duhanpirja duhet të ndërpritet ose zvogëlohet nëse është e mundur, konsumi i tepërt i produkteve bimore duhet të shmanget dhe trajtimi duhet të rregullohet nëse ka një sëmundje aktive të indeve të buta.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Çfarë duhet të merret parasysh pas operacionit të heqjes së gjirit?

Një natë pas operacionit kalon në spital për ndjekje dhe nëse nuk vërehet ndonjë problem, pacienti lirohet mëngjesin tjetër. Ushtrimet e rënda duhet të shmangen në periudhën e hershme postoperative, por nuk ka nevojë për pushim të rëndë në shtrat. Si pozicion i shtrirë, ai duhet të shtrihet në shpinë për 4 javë pas operacionit dhe duhet të shmangë shtrirjen në fytyrë, veçanërisht në periudhën e hershme. Në përgjithësi, veshjet e bëra gjatë operacionit nuk ndryshohen deri në kontrollin e parë. Nëse nuk ka pengesë pasi kontrollohen plagët, pacientit i lejohet të bëjë dush. Sytjena speciale e aplikuar pas operacionit duhet të përdoret për 6-8 javë.

Home
Account
Cart
Search