Skip links

Ngritja e Fytyrës

Edhe pse ngritja e fytyrës perceptohet si një procedurë mjekësore e kryer për shkak të shqetësimeve estetike, ajo shfaqet gjithashtu si një domosdoshmëri mjekësore herë pas here. Sot, ne nuk mund të flasim për faktin se vetëm gratë preferojnë operacionet e ngritjes së fytyrës, të cilat zakonisht kryhen për shqetësime estetike.

Procesi i Operacionit

Ngritja e Fytyrës

Procedurat e ngritjes së fytyrës, të cilat janë gjithashtu shumë të popullarizuara në mesin e meshkujve të moshës sonë, kryesisht preferohen për të rikuperuar dobësimin dhe tharjen e lëkurës në fytyrë pas një moshe të caktuar. Nuk është plotësisht e drejtë të flitet për një kufizim moshe për procedurat e heqjes së fytyrës, sepse është e mjaftueshme që personi të ndiejë fytyrën e tij të plakur dhe të zbulojë se fytyra ka humbur dinamikën e saj si rezultat i ekzaminimit. Pas operacionit të obezitetit, i cili është bërë shumë i popullarizuar sot, pacientët humbin peshë serioze dhe lëkura e varur që zhvillohet në lëkurë shqetëson individët që kanë një pamje të dobët dhe të përshtatshme. Këta pacientë gjithashtu preferojnë teknikat e ngritjes së fytyrës.

Si kryhet kirurgjia e heqjes së fytyrës?

Përveç procedurave jo-kirurgjikale dhe injektuese për shiritin e ngritjes së fytyrës dhe ngritjen e fytyrës, heqja kirurgjikale e fytyrës është gjithashtu e mundur. Nëse personi aplikon për shkak të nevojës dhe / ose pakënaqësisë estetike, dhe nëse deformime të tilla si lirimi dhe rënia e lëkurës zbulohen si rezultat i ekzaminimit të kryer nga mjeku specialist, nuk është shumë e vështirë të eliminohen këto probleme me kirurgji për heqjen e fytyrës Me Me zhvillimin e teknologjisë, si kostoja e operacioneve të tilla ashtu edhe përshpejtimi i operacionit dhe procesi pas operacionit rrisin preferencat në këtë drejtim. Ndërsa planifikoni operacionin, para së gjithash, duke parë fotot e të rinjve të pacientit, përcaktohet se si ndodh plakja, ku dhe në çfarë drejtimi ndodh deformimi në fytyrë. Ekziston një besim i zakonshëm se me operacionin e heqjes së fytyrës, vetëm lëkura shtrihet. Megjithatë, kjo nuk është e vërtetë. Me një operacion që do të japë rezultate të sakta dhe të suksesshme, jo vetëm lëkura, por të gjitha shtresat e lëkurës formohen në tre dimensione. Me prerjen e bërë në lëkurë, ndërhyjnë indet lidhëse nën lëkurë, muskujt imitues dhe indet e liruara. Me prekjet e bëra në këto inde të thella nën lëkurë, elementët e lirshëm dhe të varur zhvendosen në vendet ku duhet të jenë në një fytyrë normale dhe çrregullimet ekzistuese eliminohen. Një nga pyetjet kryesore që vjen në mendje në lidhje me operacionet e heqjes së fytyrës është nëse do të ketë ndonjë plagë pas operacionit. Meqenëse operacioni i ngritjes së fytyrës kryhet me prerje të vogla 1 deri në 2 milimetra në metoda endoskopike dhe duke mbetur në flokë, nuk ka imazh mbresë. Në metodat klasike, këto prerje shërohen me kalimin e kohës dhe bëhen të padukshme pasi ato janë të vendosura para dhe prapa veshit dhe linjat natyrore të fytyrës vendosen midis tyre.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Pas operacionit të heqjes së fytyrës

Deri pak kohë më parë, pacientët kishin shqetësime se pas operacionit të heqjes së fytyrës, fytyra do të ishte shumë e fryrë, e mavijosur dhe se personi nuk do të ishte në gjendje të dilte në publik për një kohë të gjatë. Sidoqoftë, këto shqetësime nuk janë më të nevojshme. Sepse, falë zhvillimit të teknologjisë në fushën e kirurgjisë plastike dhe metodave kirurgjikale endoskopike, dëmtimi i indeve gjatë operacionit është minimizuar, dhe paralelisht, periudha e rimëkëmbjes së pacientëve është përshpejtuar dukshëm. Ndërsa qëndrimi në spital postoperativ është zakonisht një ose dy ditë; Pacienti që shkarkohet në fund të kësaj periudhe mund të kthehet drejtpërdrejt në jetën e tij të përditshme. Nëse ka mavijosje ose edemë në fytyrë, është e mundur të përmendet se ënjtja fillon të bjerë poshtë dhe edema fillon të zhduket midis 48 dhe 72 orëve. Pas 7 deri në 10 ditë, pacienti do të jetë në gjendje të kthehet në punë. Kërkohet një periudhë pritjeje prej 1.5-2 muajsh që operacioni të arrijë një rezultat të plotë dhe që fytyra të rimarrë gjendjen e saj natyrore. Një shqetësim tjetër pas operacionit është se fytyra e re do të jetë shumë e ndryshme nga ajo e vjetra. “A do të njihem nga rrethina ime? A do të dallohem nga fotot e mia në dokumente të tilla si patentë shoferi, ID?” Shqetësime të tilla janë të pabaza. Sepse operacioni nuk ndërhyn në strukturën e kockave, e cila është baza e shprehjes së fytyrës. Vetëm me ndërhyrjen në lëkurë, arrihet një pamje më e re, më e gjallë.

Home
Account
Cart
Search