Kirurgji Gastrike Tubi

Procesi i Operacionit

Çfarë është Kirurgjia Gastrike e Tubave?

Sot, një nga procedurat më të zakonshme kirurgjikale është kirurgjia gastrike e tubit dhe njihet zakonisht si “kirurgjia e reduktimit gastrik”.

Në kirurgjinë e mëngëve gastrike, stomaku kthehet në një tub të hollë të gjatë si një banane. Në mënyrë laparoskopike, kirurgjia e mbyllur, pret 80 për qind të stomakut. Kështu, ushqimi që merr stomaku është i kufizuar. Përveç kësaj, edhe pse kirurgjia gastrike është shumë e ulët, ajo ka efektin e reduktimit të absorbimit të ushqimit.

Ata që kanë kirurgji me mëngë gastrike kanë pak oreks. Dhe para se të biesh në peshë, rezistenca e insulinës është thyer.

Cila është kohëzgjatja e kirurgjisë së reduktimit gastrik?

Kirurgjia gastrike e tubit kryhet në një mesatare prej 1.5 orësh. Meqë pjesa dalëse dhe e zorrëve të stomakut mirëmbahet dhe mbahet vazhdimësia e sistemit tretës, rreziqet pas operacionit gastrik raportohen si të ulëta dhe disa efekte anësore të padëshirueshme janë shumë të vogla.

Cila kirurgji e pakësimit gastrik kryhet më shpesh?

Sot, kirurgjia më e zakonshme e reduktimit gastrik me efektshmërinë e provuar, norma të ulëta të rrezikut është “kirurgji gastrike tub”. Kirurgjia gastrike në tuba me një histori prej 15 vjetësh quhet “gastrectomy mëngë” në mjekësi.

Lloji tjetër i kirurgjisë së reduktimit gastrik të kryer sot është kirurgjia ‘bypass gastrik’. Megjithatë, bypass gastrik është i preferuar vetëm në raste të veçanta; Në rastet kur diabeti i tipit 2 është në krye dhe përdorimi i insulinës është i vjetëruar, dhe veçanërisht tek njerëzit me IMI shumë të lartë, metoda e bypass-it gastrik mund të jetë zgjedhja e parë kirurgjike.

Përveç kësaj, metoda e anashkalimit gastrik mund të zbatohet si metoda e dytë kirurgjikale në pacientët që kanë kirurgji gastrike dhe fitojnë përsëri peshë.

A mund t’i aplikohet kirurgjia gastrike në tub kujtdo që ka probleme me peshën?

Ata që kanë kirurgji me mëngë gastrike duhet të plotësojnë kushtet e mëposhtme:

Ata me një indeks të masës trupore mbi 40 kg/m² (morbidly obese, dmth. rëndë obese).
Ata me një IMI prej 35-40 dhe probleme të tilla si diabeti i tipit 2 për shkak të dhjamosjes së tepruar, hipertensionit dhe apnea e gjumit konsiderohen gjithashtu të dhjamosur në mënyrë morbidly dhe mund të duhet të kenë kirurgji reduktimi gastrik.

Përveç kësaj, kirurgjia mund të kryhet me vendimin e mjekut të dhjamosjes në pacientët me diabet “të ri” të tipit 2 dhe çrregullim metabolik për shkak të dhjamosjes dhe IRMI i të cilit është midis 30 dhe 35 vjeç.

Kirurgjitë e dhjamosjes nuk bëhen për qëllime estetike, domethënë për ta bërë personin të duket më i dobët.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Sa i vjetër është kryer kirurgjia gastrike e tubave?

Kirurgjia e reduktimit gastrik të tubave kryhet te njerëzit nga mosha 18 deri në 65 vjeç. Në mënyrë që personi të jetë një kandidat i përshtatshëm për kirurgji gastrike, vlerat e Indeksit të Masës trupore (BMI) të përcaktuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë duhet të jenë 35 e lart.

Për njerëzit nën moshën 18 vjeç, prania e sëmundjeve të mësipërme së bashku me shkallën e dhjamosjes është e rëndësishme dhe kërkohet pëlqimi i prindërve, si dhe vendimi i mjekut.

Për njerëzit mbi moshën 65 vjeç, gjendja shëndetësore dhe domosdoshmëria e kirurgjisë (problemet që lidhen me peshën e personit dhe problemet që ai/ajo ka) vlerësohen.

Çfarë janë operacionet e revizionit pas kirurgjisë së dhjamosjes? Kujt i këshillohet?

Kirurgjia e revizionit janë operacione të kryera pas operacionit të dhjamosjes për shkak të komplikimeve të ndryshme të tilla si shtimi në peshë mbrapa, stenoza ose rrjedhjet. Arsyeja më e rëndësishme për operacionet e revizionit është zakonisht shtimi në peshë prapa.

Rrënja e arsyeve për pacientët që fitojnë peshë prapa është se pacientët nuk monitorohen siç duhet, pacientët janë të nën-informuar ose nuk ndjekin procesin edhe nëse janë të vetëdijshëm. Për këto arsye, 20-30% prapa shtimit në peshë mund të shihet në pacientët.

Është shumë e rëndësishme të zgjedhim kirurgjitë e revizionit të aplikuara për pacientët mirë. Këto operacione janë teknikisht më të vështira dhe duhet të kryhen nga kirurgë me përvojë. Sot, me rritjen e numrit të kirurgjive të dhjamosjes, kirurgjitë e revizionimit janë rritur.

Ka lloje të rekomanduara të kirurgjisë për pacientët që bien përsëri ose shtojnë peshë nga bashkë-morset si diabeti dhe tensioni i lartë i gjakut. Lloji më i saktë i kirurgjisë duhet të vendoset duke folur me pacientin dhe duke vlerësuar.

Öncesi & Sonrası