Skip links

Zmadhim Gjoksi

Nuk jeni të kënaqur me formën e gjinjve tuaj? Nëse përgjigja juaj është po, atëherë është koha për kirurgji për rritjen e gjirit. Kirurgjia e zmadhimit të gjirit ju ndihmon të arrini një madhësi më të plotë të gjoksit dhe një formë më estetikisht tërheqëse të gjirit.

Kirurgjia është krijuar për të korrigjuar asimetrinë. Në të njëjtën kohë, një ngritje e gjirit mund të arrihet me operacion.

Procesi i Operacionit

Zmadhim Gjoksi

Procedura mund të bëhet duke përdorur implantet ose indin dhjamor. Kirurgjia e gjirit në Turqi mund të kryhet duke vendosur një implant të gjirit në muskul. Implanti mund të përmbajë silikon ose kripë.

Kirurgjia e implantit të gjirit është një nga operacionet më të njohura të kirurgjisë plastike në Turqi. Në këtë operacion, trajtimet kryhen për shumë arsye, përfshirë ato mjekësore dhe estetike, për të balancuar madhësinë e gjirit, për të shtuar plotësinë ose për të korrigjuar defektet e lindura të gjirit.

Si bëhet operacioni?

Për të futur implantin e gjirit, kirurgu juaj mund të bëjë një prerje (prerje) të vetme në një nga tre vendet e mundshme:

  • Në rrudhën nën gjoksin tuaj (inframamar)
  • Nën krahun tuaj (axillary)
  • Rreth thithit tuaj (periareolar)


Pasi të bëhet prerja, kirurgu do të ndajë indin e gjirit tuaj nga muskujt dhe indin lidhës të gjoksit tuaj. Kjo krijon një xhep prapa ose para muskulit më të jashtëm të murit të gjoksit (muskuli kraharor). Kirurgu do ta vendosë implantin në këtë xhep dhe do ta vendosë në qendër pas thithkës.

Implantet e kripur vendosen bosh dhe pastaj mbushen me kripë sterile pas vendosjes. Implantet silikoni janë të mbushura paraprakisht me xhel silikoni.

Pasi të jetë vendosur implanti, kirurgu do të mbyllë prerjen (prerjen që ai bëri) me qepje dhe do ta lidhë me ngjitës të lëkurës dhe shirit kirurgjik. Zgjedhja e vendit të prerjes është e rëndësishme për të minimizuar formimin e mbresë.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Çfarë ndodh pas operacionit?

  • Dhimbja dhe ënjtja mund të ndodhin disa javë pas operacionit. Mund të vërehen mavijosje. Shenjat zbehen me kalimin e kohës, por mund të mos zhduken plotësisht.
  • Gjatë shërimit, është e nevojshme të vishni një fashë kompresimi ose sytjena sportive për të siguruar mbështetje shtesë për implantet e gjirit dhe për të ruajtur pozicionin e tyre. Kirurgu juaj do të rekomandojë sytjena të nevojshme. Kontrolli i dhimbjes mund të kontrollohet lehtësisht me ilaçe kundër dhimbjeve të përshkruara nga mjeku ynë.
  • Ju duhet të ndiqni me kujdes udhëzimet e kirurgut tuaj për t’u kthyer në jetën tuaj rutinë. Nëse nuk keni një punë fizikisht të kërkuar që kërkon që trupi juaj të punojë në mënyrë aktive, mund të ktheheni në punë brenda pak javësh. Ju duhet të shmangni aktivitetet e rënda që rrisin rrahjet e zemrës ose presionin e gjakut për të paktën dy javë.
  • Ndërsa shëroheni, mbani mend se gjinjtë tuaj do të jenë të ndjeshëm ndaj kontaktit fizik ose lëvizjeve kërcitëse.
    Nëse kirurgu juaj ka përdorur qepje jo të absorbueshme (qepje) ose ka vendosur tuba kullimi pranë gjoksit tuaj, do t’ju duhet një takim pasues për ta hequr atë.
  • Nëse vëreni ngrohtësi, skuqje ose ethe në gjoks, mund të keni një infeksion kirurgjik. Në një rast të tillë, duhet të kontaktoni kirurgun tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Po kështu, në rastet e gulçimit ose dhimbjes në gjoks, një kirurg duhet të konsultohet pa vonesë.
Home
Account
Cart
Search