Skip links

Zgjatje Këmbësh

Humbja e shpejtë e peshës pas operacionit gastrik, relaksimi ndodh në lëkurën e zonës së kofshës me shtatzëninë dhe plakjen.

Humbja e shpejtë e peshës në zonën e këmbës qetëson lëkurën dhe nuk ndodh me të njëjtën shpejtësi shtrëngimi. Me akumulimin e yndyrës në lëkurën e liruar dhe këmbën e brendshme, ajo mund të shkaktojë parehati si nga ana estetike, ashtu edhe për shkak të fërkimit të këmbëve kundër njëri-tjetrit gjatë ecjes.

Operacioni për mbledhjen e lëkurës së tepërt që është sagging quhet estetikë për ngritjen e këmbëve.

Procesi i Operacionit

Si të bësh një operacion për heqjen e këmbëve?

Në kirurgjinë e heqjes së këmbëve, bollëku i lëkurës dhe indet e tepërta adipozë vlerësohen nga ekzaminimi i parë.

Unë rekomandoj që liposuction të kryhet dhe të fillojë, duke lejuar për një sasi më të madhe të shtrirjes si lëkura është zbrazur.

Pastaj, për të siguruar shtrëngimin e këmbëve, lëkura e tepërt në zonë është e shtrirë lart, domethënë, drejt gromës.

Në këtë procedurë, shenja nuk është e njohur për shkak se ajo ulet në zonën e rënjes. Në pacientët me shumë gërryerje të lëkurës, nuk do të ishte e drejtë ta zbatonim këtë teknikë duke tërhequr zonën gjenitale jashtë, duke bërë që ajo të duket e gjerë.

Në ata me shumë lëkurë të tepërt, incidenca e bërë përgjatë boshtit të gjatë të këmbës kryhet në pjesën e brendshme të këmbës nga fytyra. E fillojmë këtë teknikë me liposuction dhe marrim indet e tepërta adipozë.

Pastaj marrim lëkurën e tepërt. Këtu, shenja mbetet në fytyrë këmbë-këmbë, dhe kur ju shikoni atë para dhe prapa, ju kurrë nuk e dini.

Cilat janë llojet e kirurgjisë së ngritjeve të këmbëve?

Ekzistojnë dy lloje të procedurave të heqjes së këmbëve, medial dhe standard:

Shtrirja medial e kofshës është një procedurë kirurgjikale që jep një pamje më të fortë për të reduktuar lëkurën e tepërt dhe yndyrën në pjesën e sipërme të kofshës së brendshme.
Ajo kryhet duke hequr lëkurën dhe vajin nga pjesa e sipërme e kofshës së brendshme në formën e një gjysmëhëne, duke krijuar një shenjë horizontale.
Ngritje standarde e kofshës përfshin heqjen e shumë lëkurës së lirshme dhe vaj për të shtrënguar këmbën e sipërme për të riformatuar; ajo është zakonisht e përshtatshme për ata që kanë sagging tepruar si rezultat i humbjes së peshës. Shenja në këtë procedurë është e orientuar si vertikalisht ashtu edhe horizontalisht.
Zgjatje jo kirurgjikale e këmbës së brendshme

Zgjatja jo kirurgjikale e këmbës së brendshme është një metodë që mund të aplikohet në pacientët pa sagging të lëkurës. Ajo siguron njëfarë shtrëngimi me energjinë e dhënë nën lëkurë duke përdorur energjinë e radio frekuencave.

Punon duke ngrohur lëkurën dhe indet nënlëkurore të valëve të aplikuara të radios elektromagnetike. Qëllimi është të krijohet nxehtësi në inde pa shkaktuar ndonjë dëmtim në lëkurë dhe të aktivizohen proceset e rigjenerimit.

Falë nxehtësisë së tepërt, trupi ynë e percepton këtë energji të aplikuar si dëmtim dhe aktivizon proceset e aktivizimit të riparimit. Megjithatë, duhet të theksohet se zgjatja jo-kirurgjikale e këmbëve është një trajtim i përkohshëm i përdorur në një pacient shumë të kufizuar dhe zgjat midis 1-2 vjet.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Çfarë duhet t'i kushtojmë vëmendje para operacionit për ngritjen e këmbëve?

Të rekomandoj të mos pish 1 javë para operacionit,

Holluesit e gjakut si aspirina duhet të ndërpriten 1 javë më parë.

Konsumi i produkteve të perimeve të tilla si çaji i gjelbër, fara e lirit, kërcelli i qershisë, farat e domates duhet të ndalen 1 javë më parë.

Procesi i shërimit pas operacionit për heqjen e këmbëve

Në javët e para pas operacionit, ka disa ënjtje në zonën e këmbës dhe pacientët nuk e kuptojnë plotësisht trupin e tyre aktual në fillim.

Por kur këto ënjtje fillojnë të pakësohen, pacientët do të jenë gjithnjë e më të kënaqur me rezultatin. Meqë pjesa e brendshme e këmbës është një zonë shumë e lëvizshme, ajo është e hapur për probleme shëruese.

Sidoqoftë, pacientët duhet të pushojnë sa më shumë që të jetë e mundur dhe të shmangin lëvizjen e këmbëve. Përdorimi i rregullt i korsesë është i rëndësishëm për 3 javë pas estetikës së ngritjeve të këmbëve.

Meqë kryhet liposuction, përdorimi i rregullt i korsesë është i rëndësishëm si në uljen e lëkurës, ashtu edhe në zvogëlimin e edemës dhe ënjtjes. Që nga java e parë, mund të kthehesh në jetën tënde shoqërore. Unë nuk jam duke sugjeruar një javë të sportit.

Home
Account
Cart
Search