Skip links

Fasetat e Laminuara

Rimeso e laminuar është një nga teknikat më të përdorura në hartimin e buzëqeshjes. Shtë një material jashtëzakonisht i hollë dhe estetik që nuk ngjitet në çdo fytyrë të dhëmbit, si kurorat klasike, por vetëm në pjesën e përparme me një teknikë të veçantë.

Për shkak se mund të bëhet shumë i hollë (0.3 – 0.7 mm), është një metodë ku ne mund të ofrojmë estetikë të shkëlqyer pa ndonjë gërryerje ose shumë pak në dhëmbë. Përveç kësaj, për shkak të faktit se është një material me një transmetueshmëri shumë të lartë të dritës, ne mund të sigurojmë me lehtësi pamjen më natyrale dhe më estetike, e cila nuk mund të dallohet nga dhëmbët tanë, me rimeso të laminuara.

Procesi i Operacionit

Fasetat e Laminuara

Para se të aplikohen rimeso të petëzuara, planifikimi dixhital bëhet pas ekzaminimit, rrezeve x, fotografive dhe videove. Në planifikim, gjinia, mosha, pozicionet e buzëve, forma e fytyrës, ngjyra e lëkurës, karakteri që dëshironi të shfaqeni (i fortë, simpatik etj.) Merren parasysh. Dizajni i buzëqeshjes i rënë dakord në ekran transferohet në gojë me një metodë të veçantë që ne e quajmë tallje. Ekipi ynë vlerëson modelin që pacienti e sheh të gjallë në gojën e tij. Deri në këtë pikë, dhëmbët nuk janë prekur ende. Pasi të vendosni për rezultatin ideal, procesi fillon me ose pa heqjen e dhëmbëve në këtë plan. Në varësi të numrit të dhëmbëve, buzëqeshja e përsosur provohet në gojë me mbështetjen e printerëve 3D dhe ekipit tonë teknik ekspert në një periudhë të shkurtër prej 1-3 ditësh. Pasi opinionet dhe kërkesat të shqyrtohen në detaje, bëhen korrigjimet e nevojshme, nëse ka, dhe vendosen në gojë në të njëjtën ditë.

Falë teknikës së veçantë të lidhjes, nuk do të keni asnjë kufizim për të ngrënë dhe pirë kur të largoheni nga klinika jonë dhe do të jeni në gjendje të qeshni shumë. Urime për buzëqeshjen tuaj të re.

Prodhimi i fasetave të laminuara është shumë delikat dhe kërkon një shkallë të lartë të mjeshtërisë. Fakti që dhëmbët janë vetëm në pjesën e përparme nuk do të thotë se fasetat e petëzuara janë të dobëta ose bien lehtë. Kur bëhet në duart kryesore sipas teknikës, nuk do të ketë kurrë rënie.

Fasetat e laminuara mund të aplikohen për të gjithë. Sidoqoftë, disa nga pacientët tanë kanë zakon të kërcasin dhëmbët gjatë natës pa e kuptuar. Tek këta njerëz, dhëmbët e tyre natyrorë janë të veshur dhe të dëmtuar, si dhe rimeso të laminuara. Për këtë arsye, ne u rekomandojmë këtyre pacientëve, dhëmbët e të cilëve janë shtrënguar ose kërcëllitur si rezultat i ekzaminimit, të veshin gjatë natës.

Sa zgjasin fasetat e laminuara?

Kur bëhet në mënyrë ideale me teknikat e duhura dhe një ekip të aftë dhe me kujdes të mirë për pacientin, ai do të ruajë gjendjen e tij të ditës së parë për shumë vite. Sipas përdorimit, mund të themi 10-30 vjet.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Cilat defekte mund të korrigjojmë me rimeso të petëzuar?

 • njollë edhëmbëve,
 • çrregullimi i trashëguar i smaltit të dhëmbëve,
 • deformim,dhëmbë të shkurtër,
 • Dhëmbë të thyer, të plasaritur,
 • dhëmbë asimetrikë,
 • hendeku midis dhëmbëve, diastema,
 • dhëmbët e veshur,
 • dhëmbë të shtrembër,
 • Situatat ku mishrat e dhëmbëve shihen më shumë kur qeshim, buzëqeshim me gomë
 • Dhëmbët me nivele të papajtueshme gingivale,
 • Në shumë raste, siç është kariesi në sipërfaqet e përparme të dhëmbëve, na duhen vetëm 1-3 ditë për të pasur buzëqeshjen e ëndrrave tuaja me rimeso të petëzuar.
Home
Account
Cart
Search