Skip links

Reduktimi i Gjirit

Kirurgjia e zvogëlimit të gjirit, ose me fjalë të tjera, mamoplastika e reduktimit, mund të kryhet për arsye mjekësore, si dhe shqetësime estetike.

Operacioni zakonisht kryhet për arsye të tilla si rënie, pamje e bukur, mos simetri, pamundësi për të gjetur rroba, për faktin se gjinjtë janë shumë të mëdhenj.

Procesi i Operacionit

Reduktimi i Gjirit

Arsyet mjekësore, nga ana tjetër, kryhen për të lehtësuar dhimbjet e shpatullave, qafës dhe shpinës për shkak të madhësisë dhe prandaj peshës së gjinjve ose për të parandaluar kërcitjen. Në varësi të madhësisë së gjinjve, parandalimi i skuqjes së pelenës, kërpudhave, infeksionit ose formimit të plagës nën gji dhe eliminimi i plagëve të presionit të shkaktuara nga shiritat e sytjenave janë ndër arsyet e operacionit për zvogëlimin e gjirit të kryer për arsye mjekësore.

Njerëzit me gjoks të madh gjithashtu përballen me vështirësi gjatë aktiviteteve të përditshme fizike. Përveç faktorëve gjenetikë, mënyra e jetesës së një personi mund të bëjë që gjinjtë të rriten ose të humbasin formën e tyre me kalimin e kohës. Faktorë të tillë si mbipesha, shtatzënia, ushqyerja me gji, parregullsia hormonale, disa çrregullime dhe mosha gjithashtu mund të bëjnë që gjinjtë të rriten ose të humbasin formën e tyre. Me këtë aspekt, operacioni i zvogëlimit të gjirit kryhet për të eleminuar shqetësimet estetike dhe problemet mjekësore. Qëllimi i kirurgjisë për zvogëlimin e gjirit është marrja e gjirit me madhësi të barabartë, pamje simetrike dhe estetike, në dimensionet e dëshiruara nga pacienti, me dhëmbëza sa më pak të mundshme.

Si kryhet kirurgjia për zvogëlimin e gjirit?

Kirurgjia e zvogëlimit të gjirit, e cila kryhet duke hequr indin dhjamor në lëkurë dhe gji, është një lloj operacioni i aplikuar për njerëzit e moshës 20 vjeç e lart, zhvillimi i trupit të të cilëve është përfunduar. Kirurgjia për zvogëlimin e gjirit, e cila kërkon përfundimin e zhvillimit fizik, si dhe rregullimin hormonal, mund të zbatohet për njerëzit nën këtë moshë vetëm në prani të nevojës mjekësore. Kirurgjia për zvogëlimin e gjirit kryhet nën anestezi të përgjithshme.

Kirurgjia përfundon brenda 2.5 deri në 4 orë, në varësi të madhësisë së gjirit, duke përdorur prerjen e sheqerkut dhe metodat e prerjes T të kundërt. Në përcaktimin e metodës, parametra të tillë si madhësia e gjirit, pozicioni i thithit sipas palosjes së gjirit, indet e gjirit, struktura e lëkurës, distanca midis thithkës dhe shpatullës dhe ijës merren parasysh. Në metodën e prerjes me ëmbëlsira, perimetri i thithit pritet në mënyrë rrethore dhe më pas indet e gjirit dhe indet e tepërta të lëkurës hiqen. Thithja mund të lëvizet lart, nëse është e nevojshme, në procedurën e kryer duke marrë parasysh pamjen fizike të personit. Lëkura është e mbyllur, duke pasur kujdes që të mos dëmtojë kanalet e qumështit, dhe pastaj vendoset një kullues në zonë për të përshpejtuar shërimin dhe shkarkimin e gjakut të grumbulluar në gji, dhe operacioni përfundon. Në metodën e prerjes T të kundërt, një prerje në formën e një shkronje T të përmbysur bëhet në pjesën e poshtme të gjirit.

Pasi të hiqet indi dhe lëkura e tepërt e gjirit, operacioni përfundon si në metodën e prerjes të tipit lollipop. Pas operacionit për zvogëlimin e gjirit, personi duhet të qëndrojë në spital për një ditë. Pasi të hiqet kullimi dhe të bëhet salcë, pacienti shkarkohet. Pas operacionit, kontrolli bëhet në fund të javës së parë dhe të dytë. Gjatë kontrollit në javën e 2 -të, qepjet hiqen dhe kremra të veçantë përdoren për të zvogëluar plagët. Falë sytjena speciale, pacienti mund të kthehet në jetën e tij të përditshme pas 1 jave pushimi në shtëpi. Sidoqoftë, rekomandohet të vishni një sytjena speciale të ngjashme me një sytjena sportive për 6 javë. Dhimbje dhe ndjesi shpimi gjilpërash të lehta mund të ndihen në gjoks për 6 deri në 12 muaj pas operacionit. Sidoqoftë, kjo ndjenjë nuk zvogëlon cilësinë e jetës së personit.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

A ka ndonjë mbresë pas operacionit për zvogëlimin e gjirit?

Si në pothuajse të gjitha operacionet, plagët mund të mbeten në lëkurë pas operacionit për zvogëlimin e gjirit. Forma dhe madhësia e mbresë ndryshon sipas teknikës së përdorur gjatë operacionit. Në operacionin e tipit lollipop, mbresë kirurgjikale është më pak. Arsyeja për këtë është se sasia e prerjes është e vogël dhe prerja është rreth thithkës. Me fjalë të tjera, mbresë midis lëkurës dhe thithit është pothuajse e padallueshme për shkak të ndryshimit të ngjyrave në këtë zonë. Në kirurgjinë e kundërt të tipit T, mbresë kirurgjikale është më e madhe. Prerja poshtë nga thithi bëhet më pak e dukshme duke fituar ngjyrën e lëkurës me kalimin e kohës. Vija horizontale në pikën e palosjes së gjirit nuk mund të shihet nëse nuk shihet nga ana e kundërt. Shenja e operacionit gjithashtu ndryshon në varësi të asaj se sa gjoksi është ulur ose sa dëshiron të zvogëlohet.

Home
Account
Cart
Search