Skip links

Transplantimi i mjekrës dhe mustaqeve

Transplantimi i mjekrës është një proces për të cilin është më i vështirë të vendoset në krahasim me transplantin e flokëve. Për shumë vite, ne kemi kryer transplantim të mjekrës për njerëzit që duan të kenë mjekër më të trashë dhe më të plotë. Procedura është e njëjtë me transplantin standard të flokëve.

Transplantimi i mjekrës është një procedurë mjekësore e kryer për të hequr folikulat e flokëve të shëndetshëm nga maja e qafës dhe zonën e dhuruesit midis dy veshëve me teknologjinë më të përparuar, FUE, për të mbushur ose shtrënguar zonat në fytyrën tuaj që ndiheni të munguara.

Procesi i Operacionit

Pse duhet të kem transplant mjekre në klinikën Berkay Tulpar?

Transplantimi i mjekrës është një proces për të cilin është më i vështirë të vendoset në krahasim me transplantin e flokëve. Për shumë vite, ne kemi kryer transplantim të mjekrës për njerëzit që duan të kenë mjekër më të trashë dhe më të plotë. Procedura është e njëjtë me transplantin standard të flokëve. Transplantimi i mjekrës është një procedurë mjekësore e kryer për të hequr folikulat e flokëve të shëndetshëm nga maja e qafës dhe zonën e dhuruesit midis dy veshëve me teknologjinë më të përparuar, FUE, për të mbushur ose shtrënguar zonat në fytyrën tuaj që ndiheni të munguara.

Dallimi dallues këtu është se ndërsa shartimet 1-, 2-, 3- dhe 4-fish përdoren në transplantimin e flokëve, vetëm 1-graftë duhet të përdoren në transplantin e mjekrës. Arsyeja është të kapni plotësisht natyralitetin dhe të siguroni imazhin origjinal. Me metodën e prerjes anësore, e cila është teknika që kemi zhvilluar në transplantimin e mjekrës, kanalet duhet të hapen në drejtimet origjinale të mjekrës.

Në këtë pikë, pyetja më e shpeshtë është;

“A do të rritet si një qime kur të zësh rrënjë nga flokët e mi për transplant mjekre?”

Jo Kur folikulat në trup ndryshojnë vendin e tyre, ata marrin formatin e zonës nëpër të cilën kalojnë pas një kohe të caktuar. Kjo do të thotë, folikulat e transplantuara do të fillojnë të rriten si mjekra juaj origjinale pasi të ketë skaduar kjo periudhë kohore.

Në Klinikën Berkay Tulpar, ne ju ofrojmë më shumë se një arsye për të bërë transplant mjekre. Në fillim të këtyre është dizajni personal i modelit të vijës së mjekrës, të cilin e shohim si më të rëndësishmin. Këtu, mosha, struktura e fytyrës dhe kokës së personit kanë një rëndësi të madhe.

Në fazën e dytë, ka gjëra që duhen marrë parasysh gjatë marrjes së rrënjëve nga zona e donatorëve. Për të shpjeguar, një person i rritur dhe i shëndetshëm ka një mesatare prej 70-80 shartimesh për cm2. Ne marrim mesatarisht 10-15 shartime nga një zonë cm2 në një seancë, pa dëmtuar zonën e donatorëve, në mënyrë homogjene. Kjo krijon një avantazh për njerëzit që kanë transplant mjekër; Pasi të përfundojë procesi, ju lejon të rruani flokët tuaj në zonën e donatorëve aq të shkurtër sa dëshironi.

Në fazën e tretë, vjen një proces tjetër i rëndësishëm, që është hapja e kanaleve ku do të vendosen rrënjët. Si ndryshim dallues kur hapen kanalet; Duke përdorur metodën e çarë anësore, e cila është këndi i daljes së mjekrave, me një kënd prej 10-15 gradë, ne kapim këndet e sakta origjinale të mjekrës.

Frika më e madhe e njerëzve që duan të transplantojnë mjekrën është “A do të ketë mbresë në fytyrën time?” , “A do të ketë gropa ose gunga në fytyrën time?” Siç e përmendëm më lart, ne i eliminojmë plotësisht këto probleme me metodën Litral Slit. Përveç teknikës së përdorur, natyrisht, përvoja dhe artizanati i personit që kryen procesin janë gjithashtu të një rëndësie të madhe. Për të shpjeguar shkurt; Diametri i jashtëm i një shartimi mesatar është 0.6mm. Pika ku ne bëjmë një ndryshim si Klinika Berkay Tulpar është se ne përdorim teknikën Litral Slit, të cilën e kemi zhvilluar, e cila na lejon të organizojmë madhësinë e diametrit të jashtëm të kanaleve si 0.5mm kur hapim kanale.

Klinika Berkay Tulpar, e cila nisi fillimin e operacioneve të transplantimit të mjekrës në Turqi dhe dëshmoi rezultatet e mijëra procedurave të transplantimit të mjekrës, “Pse duhet të kem transplant mjekër në klinikën Berkay Tulpar?” i pergjigjet pyetjes tuaj.

Kur Do Të Më Rrinë Mjekrat?

Duhet shumë kohë për të parë rezultatin e transplantimit të mjekrës. Një muaj pasi të ndodhë procesi i transplantimit, me situatën që ne e quajmë derdhje shoku, rrënjët e transplantuara mbeten nën ind dhe thyejnë qimet e vjetra që vijnë nga zona e dhuruesit. Arsyeja për këtë është se ata fillojnë të formojnë rrënjët e mjekrës që do të përshtaten me zonën që sapo kanë kaluar dhe do të rriten në formatin e mjekrës. Mjekrat do të fillojnë të rriten mesatarisht në 3-4 muaj, dhe rezultatet më të mira arrihen pas 12 muajsh kur folikulat arrijnë normën e plotë të rritjes dhe mjekra arrin trashësinë e plotë. Sipas hulumtimeve, duhen 24 muaj për të arritur formatin e mjekrës së plotë, edhe pse ndryshon nga personi në person.

Para dhe Pas

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Keni Mjekër tetor në Klinikën Berkay Tulpar

  • Ne kemi vite përvojë në beard tetor.
  • Ne e kryejmë procedurën tuaj pa imazhe të zbehta ose me gunga në fytyrën tuaj duke përdorur teknikën
  • Moderne, të Sigurt dhe Të vetë-zhvilluar Të Çarjes Anësore për mjekrën tetor.
  • Para beard tetor, ju mund të bëni një ekzaminim falas në klinikën tonë dhe të vlerësoni pritjet tuaja me specialistin tuaj dhe të merrni mjekrën tuaj të ëndrrave.

Si të krijoni një linjë mjekër?

Se si do të duket vija e mjekrës varet tërësisht nga vendimi i vetë personit. Një linjë natyrore e mjekrës zakonisht nuk ka vija të drejta ose të mprehta; Këto vija të drejta dhe të mprehta janë diçka që e merrni duke u rruar. Marrja e formës së mjekrës dhe vendosja e drejtë e mjekrës është shumë e rëndësishme sepse së bashku ato formojnë formën e fytyrës tuaj.

Disa preferojnë të mbajnë vijën e mjekrës mjaft të drejtë, ndërsa të tjerët mund ta vendosin pak më lart me një formë më të butë. Kjo është bërë në mënyrë që personi të ketë mundësinë të rruajë një vijë të drejtë duke ruajtur ende mundësinë për të arritur një pamje më natyrale nëse dëshironi.

Ju nuk mund të hani ushqim të fortë për 4 ditë pas transplantimit të mjekrës. Sepse lëvizja e lidhur me përtypjen mund të dëmtojë rrënjët e mjekrës.

Home
Account
Cart
Search