Transplantimi i Mekrës

Procesi i Operacionit

Transplantimi i Mekrës

Krahasuar me transplantimin e flokëve, vendosja për të bërë transplantimin e mjekrës është më e vështirë. Për shumë vite, ne kemi kryer transplantimin e mjekrës për njerëzit që duan të kenë një mjekër më të dendur dhe më të plotë. Procedura është e njëjtë me një transplantim standard të flokëve. Transplantimi i mjekrës është një procedurë mjekësore që kryhet duke marrë gjëndra të shëndetshme të flokëve nga zonat dhuruese ; maja e qafës dhe zonës  midis dy veshëve; duke përdorur teknologjinë më të përparuar, FUE, për të mbushur zonat në fytyrën tuaj që mendoni se ju mungojnë flokët . Gjithashtu, shtrëngimi i flokëve mund të bëhet me këtë teknologji.

Dallimi veçues këtu është se ndërsa në transplantimin e flokëve ne përdorim grafte me më shumë se një fije floku, në transplantimin e mjekrës duhet të përdoret vetëm një fije floku.. Arsyeja është që t’ju japë një imazh të natyrshëm dhe të mirëfilltë të mjekrës. Me metodën Lateral Slit, e cila është teknika që kemi zhvilluar në transplantimin e mjekrës, kanalet duhet të hapen në drejtimet origjinale të mjekrës.

Në këtë pikë, pyetja më e shpeshtë është;

 “Pas transplantimit a do të rritet mjekra ime si flokët?”

Jo. Kur folikulat në trup ndryshojnë vendin e tyre, ata marrin formatin e zonës që kalojnë pas një kohe të caktuar. Folikulat e transplantuara do të fillojnë të rriten si mjekra juaj origjinale pasi të ketë kaluar kjo periudhë kohore.

Të vendosësh të bësh transplantim të mjekrës është e lehtë. Sidoqoftë, në të “Cilën klinikë duhet ta bëj?” -Përgjigjja e kësaj pyetje është më e vështira.

Tani do të dëshironim t’ju tregonim pse përgjigja për këtë pyetje duhet të jetë “Berkay Tulpar Clinic”.

Pse duhet të bëj një transplantim të mjekrës në Klinikën Berkay Tulpar?

Në Klinikën Berkay Tulpar, ne ofrojmë më shumë se një arsye që ju të bëni transplantimin e mjekrës. Në fillim ne projektojmë vijën e mjekrës në një mënyrë sipas preferencave te juaja, të cilën ne e konsiderojmë hapin më të rëndësishëm. Në këtë fazë të procedurës, mosha, struktura e fytyrës dhe e kokës së personit kanë një rëndësi të madhe.

Në fazën e dytë, gjatë marrjes së gjëndrave të flokëve nga zona dhuruese, ka gjëra për t’u kushtuar vëmendje. Për tu sqaruar, një person i shëndetshëm ka mesatarisht 70-80 grafte për 2 cm2 për sipërfaqe. Pa dëmtuar zonën e dhuruesit në një seancë për 1 cm2, mesatarisht 10-15 grafte merren në një mënyrë homogjene. Kjo siguron avantazh për njerëzit që kanë transplantim të mjekrës; pasi të jetë kryer procesi ju lejon të rruani flokët në zonën e dhuruesve në çdo gjatësi që dëshironi.

Në fazën e tretë, vjen një proces tjetër i rëndësishëm, i cili është hapja e kanaleve ku do të vendosen rrënjët. Kur hapni kanalet ka disa ndryshime dalluese. Kanalet hapen si këndi i mjekrës, prej 10-15 gradë, duke përdorur teknikën e transplantimit Laeral Slit ne kapim saktësisht këndet origjinale të mjekrës.

Ajo që njerëzit kanë më shumë frikë është nëse do të ketë shenja të mbetura në fytyrën e tyre. Siç e përmendëm më lart, ne i eleminojmë plotësisht këto probleme me metodën Lateral Slit. Përveç teknikës së përdorur, natyrisht, përvoja dhe artizanati i personit që kryen procesin janë gjithashtu të një rëndësie të madhe. Të shpjegojë shkurtimisht; Diametri i jashtëm i një grafti mesatar është 0.6 mm. Pika ku ne bëjmë një ndryshim si Berkay Tulpar Clinic është se ne përdorim teknikën Lateral Slit, të cilën e kemi zhvilluar vetë, dhe na lejon të organizojmë madhësinë e diametrit të jashtëm të kanaleve si 0,5 mm kur hapim kanalet.

Klinika Berkay Tulpar, e cila nisi inicimin e operacioneve të transplantimit të mjekrës në Turqi dhe dëshmoi rezultatet e mijëra procedurave të transplantimit të mjekrës, kjo i përgjigjet pyetjes – “Pse duhet të bëj një transplantim mjekre në Berkay Tulpar Clinic?”

Bëni Transplantin e Mjekrës në Klinikën Berkay Tulpar

  • Kemi përvojë disa vjeçare në transplantimin e mjekrës.
  • Duke përdorur teknikën moderne, të sigurt dhe të zhvilluar Lateral Slit për transplantimin e mjekrës, ne kryejmë procedurën tuaj pa gropa ose gunga në fytyrën tuaj.
  • Para transplantimit të mjekrës, ju mund të bëni një ekzaminim falas në klinikën tonë dhe të vlerësoni pritjet tuaja me specialistin tuaj dhe të keni ne fund mjekrën e ëndrrave tuaja.

Gjërat që duhet të merren parasysh para operacionit të transplantit të flokëve

ALKOOLI

Mos konsumoni alkool 48 orë para mbjelljes së flokëve / mjekrës.

Meqenëse alkooli ka një efekt të hollimit të gjakut, ai mund të rrisë gjakderdhjen tuaj gjatë operimit. 

DUHANI

Duhani është i dëmshëm për procesin natyror të shërimit të trupit dhe ndikon ndjeshëm në rezultatin e transplantimit të flokëve / mjekrës. Për këtë arsye, ju rekomandojmë që të zvogëloni përdorimin e cigareve dhe snusit (duhanin përtypës) një javë para operacionit.

KAFEINA

Kafeina vepron si hollues i gjakut, ashtu si edhe snusi. Për këtë arsye, pijet që rrjedhin nga kafeja dhe ato që përmbajnë kafeinë nuk duhet të konsumohen 48 orë para operacionit.

BARNA PER HOLLIMIN E GJAKUT

Mos merrni hollues gjaku si Ibuprofen, Omega 3 ose acid acetilsalicilik (Aspirina) 48 orë para mbjelljes së flokëve / mjekrës. Këto barna mund të rrisin gjakderdhjen tuaj gjatë operacionit.

RRUAJTJE

Mos u rruaj para se të vini në operacion. Ne do të dëshironim të shihnim se si flokët / mjekra juaj rritet natyrshëm. Në këtë mënyrë, ne do të bëjmë planifikimin më të përshtatshëm dhe natyral për ju.

RROBA TE REHATSHME

Sillni një bluzë ose këmishë me butona që mbyllet lehtë, kështu që mund ta vishni lehtë pas mbjelljes së flokëve / mjekrës pa prekur zonën e transplantuar.

NJE MENGJES TE MIRE

Para mbjelljes së flokëve / mjekrës, ju rekomandojmë që të keni një mëngjes të mirë që nuk do t’ju ​​shqetësojë stomakun dhe do t’ju ​​mbajë të ngopur.

TRANSPLANTI I FLOKEVE ZGJATE PER NJE KOHE TE GJATE

Transplanti i flokëve / mjekrës mund të zgjasë nga 6 deri në 8 orë. Mos rezervoni asgjë tjetër gjatë ditës. Mund të jetë gjithashtu mirë për ju që të merrni leje nga puna për ditët e para pas mbjelljes së flokëve / mjekrës.

Procedura e transplantit të flokëve

1. Planifikimi

Ekspertët tanë përcaktojnë vijën e flokëve më të përshtatshme, numrin e shartimeve dhe planin e aplikimit për ju.

2. Përgatitja

Zona e aplikimit është sterilizuar dhe aplikohet anestezi lokale në mënyrë që të mos ndjeni dhimbje.

3. Mbledhja e shartimeve

Graftet zakonisht mblidhen nga zverku, ku flokët janë më të bollshmet dhe më të fortët.

4. Hapja e kanaleve

Ne hapim mikro kanale me majë diamanti në drejtim të flokëve natyrale në zonën ku do të transplantohen shartimet. Stageshtë faza më e rëndësishme në transplantimin e flokëve.

5. Procesi i mbjelljes

Transplantojmë transplantet e marra nga zona e nofullës në zonën e përcaktuar me densitetin dhe këndin më të përshtatshëm.

6. Lani së pari

Procesi i parë i larjes kryhet në klinikën tonë nga një ekip specialistësh një ditë pas operacionit.

Gjërat Që Duhet Të Merren Parasysh Pas Operacionit Të Transplantit Të Flokëve

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Kur do të rritet mjekra ime? "

Duhet shumë kohë për të parë rezultatin e transplantimit të mjekrës. Një muaj pasi zhvillohet procesi i transplantimit, me situatën që ne e quajmë derdhje shoku, rrënjët e transplantuara mbeten nën ind dhe thyejnë qimet e vjetra që vijnë nga zona e dhuruesit. Arsyeja për këtë është se ata fillojnë të formojnë rrënjët e mjekrës që do të përshtaten në zonën që sapo kanë kaluar dhe do të rriten në formë mjekre. Mjekra do të fillojnë të rritet për 3 deri në 4 muaj, dhe rezultatet më të mira merren pas 12 muajsh kur folikulat arrijnë shkallen e plotë të rritjes dhe mjekra arrin trashësinë e plotë. Sipas hulumtimeve, procesi i mjekrës mund të marrë plotësisht 24 muaj kohë, megjithatë kjo ndryshon nga personi në person.

Si Dizajnohet Linja e Mjekrës?

Se si do të duket vija e mjekrës varet tërësisht nga vendimi i vetë personit. Një vijë natyrale e mjekrës zakonisht nuk ka vija të drejta ose të mprehta; Këto vija të drejta dhe të mprehta janë diçka që ju merrni duke rruajtur. Marrja e formës së mjekrës dhe vendosja e duhur e vijës së mjekrës është shumë e rëndësishme sepse së bashku ato formojnë formën e fytyrës tuaj.

Disa preferojnë të mbajnë vijën e mjekrës mjaft të drejtë, ndërsa të tjerët mund ta vendosin atë pak më lart me një formë më të butë. Kjo është bërë në mënyrë që personi të ketë mundësinë e rruajtjes së një vije të drejtë, ndërsa ruan ende mundësinë e arritjes së një pamje më të natyrshme nëse dëshironi.

Ju nuk mund të hani ushqim të ngurte për 4 ditë pas transplantimit të mjekrës. Për shkak se lëvizja e lidhur me përtypjen mund të dëmtojë rrënjët e mjekrës.

Para dhe Pas

Transplantimi i flokëve të gjata

Në teknikën e flokëve të gjata, graftet transplantohen me qime të gjata. Me këtë teknikë flokët nuk rruhen nga asnjë zonë e kokës duke përfshirë zonën dhuruese.

Në mënyrë që të përshpejtohet procesi i shërimit, kanalet hapen me teknikën Sapphire.

Me këtë teknikë, mbjellja e flokëve mund të bëhet në zonat ku flokët kanë filluar të bien ose kanë rënë plotësisht.

 

Kur krahasohet me metodat e tjera të transplantimit, koha e operacionit dhe procesi i mbjelljes së flokëve nuk ndryshojnë në teknikën e Flokëve të Gjata.

Një nga avantazhet e kësaj teknike është se graftet mund të merren manualisht me ndihmën e një mjeti të veçantë. Meqenëse merren në këtë mënyrë, gjëndrat e flokëve mbeten nën kontrollin tonë dhe nuk pësojnë ndonjë dëm.

 

Në fund ajo siguron të njëjtin sukses dhe rehati si metodat e tjera të përdorura të rruajtjes.

Personi mund të kthehet në jetën e tij të përditshme 2 ditë pas operacionit.

Kërkohet ekzaminimi që kjo teknikë të kryhet.

Mesatarisht 1500 – 2000 grafte mund të transplantohen në një seancë.

Në tërë Stambollin kjo teknikë kryhet vetëm në disa klinika.

Meqenëse kostoja është e lartë për llojin e tij të transplantimit nuk mund të zbatohet për të gjithë

TEKNIKA LATERAL SLIT

Ne përdorim një mjet të veçantë që kemi zhvilluar me thikë të përgatitur posaçërisht në përputhje me trashësinë e grafteve që përdoret për hapjen e kanaleve dhe operacionin e planifikuar.

Me këtë metodë, këndi i kanaleve që do të hapen mund të ulet në 15-20 gradë dhe mund të mbillen 45 deri në 50 grafte për cm2.

Me transplantimin e flokëve, ju do të rifitoni këndet origjinale të rritjes së flokëve që keni pasur para se të humbni flokët. Kjo metodë është veçanërisht e dobishme për ata me lëkurë të hollë që duan të bëjnë transplantimin e mjekrës.

Falë veglave të përgatitura posaçërisht, imitohet këndi natyror i flokëve dhe mjekrës.

Meqenëse thellësia e kanalit të hapur me këtë teknikë rregullohet në përputhje me gjatësinë e rrënjës së grafteve të marra, nuk ka rrezik të hapjes së thellë të kanaleve. Dhe kjo na mban larg materialeve të tjera më të thella të hapjes së kanalit që mund të rrisin mundësinë e dëmtimit të venave të holla sipërfaqësore.

Diametri i kanaleve saktësisht përkon me graftet. Në këtë mënyrë, gropat ose ënjtjet nuk shihen në sipërfaqet e lëkurës, gjë që është frika më e madhe e klientëve që po konsiderojnë transplantimin.

TEKNIKA FUE ME SAFIR

Në fazën e hapjes së kanalit të transplantimit të flokëve; në vend të çarjes metalike, procesi kryhet me ndihmën e majeve të prodhuara nga safiri i vërtetë, i cili është një mineral shumë i vlefshëm. Safir është guri më i fortë në botë pas diamantit.

Për të përmendur avantazhet e kanaleve të hapura duke përdorur një majë safiri, falë sipërfaqes së  të lëmuar dhe antibakteriale të safirit, si dëmtimi i traumës dhe indeve minimizohen pasi ka më pak dridhje gjatë fazës së hapjes së kanalit.

Një nga ndryshimet më të mëdha të majës së safirit nga metodat e tjera është se mbjellja e flokeve mund te kryhet ne nje menyre më te shpeshte.

Me këtë metodë, këndi i kanaleve që do të hapen mund të ulet në 10-15 gradë dhe 60-65 grafte mund të mbillen për cm2.

Majat e safirit kanë numra të veçantë për secilën zonë në mënyrë që të hapen kanale në zonat tullace.

Falë majës së safirit, ka më pak gjakderdhje në mbjelljen e flokëve. Përveç kësaj, zona e mbjelljes shërohet më shpejt dhe merren rezultate më natyrore. Gjithashtu, edema do të jetë në nivelin më të ulët.

Mundësia që graftet të shtypin njëra-tjetrën është më e ulët se me metodat e tjera, kjo siguron mundësinë për të vendosur graftet në një mënyrë më të dendur.

Ne përdorim teknikën e safirit sidomos në mbjelljen e flokëve të parruar. Sepse kanali mund të hapet pa dëmtuar flokët origjinal.

Teknika Sapphire ka emra të tillë si Diamond Pen dhe Sapphire Fue.

Transplantimi i flokëve të gjata

Në teknikën e flokëve të gjata, graftet transplantohen me qime të gjata. Me këtë teknikë flokët nuk rruhen nga asnjë zonë e kokës duke përfshirë zonën dhuruese.

Në mënyrë që të përshpejtohet procesi i shërimit, kanalet hapen me teknikën Sapphire.

Me këtë teknikë, mbjellja e flokëve mund të bëhet në zonat ku flokët kanë filluar të bien ose kanë rënë plotësisht.

 

Kur krahasohet me metodat e tjera të transplantimit, koha e operacionit dhe procesi i mbjelljes së flokëve nuk ndryshojnë në teknikën e Flokëve të Gjata.

Një nga avantazhet e kësaj teknike është se graftet mund të merren manualisht me ndihmën e një mjeti të veçantë. Meqenëse merren në këtë mënyrë, gjëndrat e flokëve mbeten nën kontrollin tonë dhe nuk pësojnë ndonjë dëm.

 

Në fund ajo siguron të njëjtin sukses dhe rehati si metodat e tjera të përdorura të rruajtjes.

Personi mund të kthehet në jetën e tij të përditshme 2 ditë pas operacionit.

Kërkohet ekzaminimi që kjo teknikë të kryhet.

Mesatarisht 1500 – 2000 grafte mund të transplantohen në një seancë.

Në tërë Stambollin kjo teknikë kryhet vetëm në disa klinika.

Meqenëse kostoja është e lartë për llojin e tij të transplantimit nuk mund të zbatohet për të gjithë.

Transplant i flokeve të parruar

Ne mund të aplikojmë transplant flokësh të parruar nëse hapjet e klientit janë të përshtatshme. Me këtë metodë, rrënjët merren me metodën FUE tek njerëzit që do të kenë transplant flokësh. Më pas, kanalet hapen kryesisht me teknikën SAFİR.

Zona e donatorëve ku do të merren rrënjët shkurtohet me makinë. Sidoqoftë, zona që do të mbillet nuk rruhet kurrë.

Procesi i rimëkëmbjes pas transplantimit të flokëve është saktësisht i njëjtë.

Avantazhi më i madh i këtij sistemi është se flokët arrijnë formën e tyre të mëparshme në 2-3 muaj në transplantimin e rruar, dhe rimarrin pamjen e tyre normale në 10-12 ditë në transplantin e flokëve të parruar.

TEKNIKA DHI PRO (CHOI PEN)

Çfarë është transplantimi i flokëve me tekniken DHI?

DHI (Implantimi Direkt i Flokëve / Direct Hair Implantation)

Transplantimi i Flokëve DHI është vendosja e gjëndrave të flokëve të mbledhura individualisht në zonën e transplantimit me stilolapsa automatik të implantuesit Choi.

Në Transplantimin e Flokëve DHI, graftet e marra me një stilolaps kirurgjik, trashësia e së cilës varion midis 0.6 mm dhe 1 mm, pasi të ndahen dhe pastrohen, ato transplantohen drejtpërdrejt në lëkurën e kokës pa hapur asnjë kanal.

Në metodat normale të mbjelljes së flokëve ky proces zakonisht bëhet në dy seanca, pasi që në Transplantin e Flokëve me metoden DHI bëhet ‘me një lëvizje’ me implantuesit quhet transplantim i drejtpërdrejtë i flokëve.

 

Si kryhet metoda e mbjelljes së flokëve DHI?

  1. Në Transplantimin e Flokëve DHI, rrënjët e flokëve në zonën e dhuruesit lirohen me një mjet mikromotor dhe rrënjët merren një nga një me piskatore.
  2. Në Transplantimin e Flokëve DHI, flokët që do të mbillen, klasifikohen veçmas pasi përmbajnë pak inde dhe gjëndra të flokëve.
  3. Në Mbjelljen e Flokëve DHI, përcaktohet këndi më i përshtatshëm dhe drejtimet e sakta për mbjelljen e flokëve.
  4. Folikulat e flokëve të mbledhura në DHI Hair Transplant vendosen një nga një në stilolapsin e implantuesit.
  5. Në Transplantimin e Flokëve DHI, stilolapsat implantues përdoren në matje që janë të përshtatshme me strukturën dhe trashësine e gjëndrave të flokëve të personit.
  6. Në transplantin e flokëve DHI, nuk bëhet asnjë prerje gjatë vendosjes së folikulave të flokëve, formohen rrumbullakët në lëkurë dhe transplantet vendosen atje.
  7. Pas transplantimit të flokëve DHI, skalpi do të kalojë në një proces të shpejtë shërimi.

 

Cilat janë ndryshimet e mbjelljes së flokëve DHI nga teknika FUE?

Në transplantin DHI, si në transplantin e flokëve me teknikën FUE folikulat e flokëve merren me ndihmën e mikromotorëve nga qafa ose mjekra dhe vendosen në zonat ku ka tullac ose rrallime flokësh.

Dallimet që sjell teknika e mbjelljes së flokëve DHI:

Një nga ndryshimet më të rëndësishme është se me teknikën DHI mund të bëni transplantin e flokëve pa i rruajtur flokët.

Transplantimi i flokëve DHI zgjat më shumë se teknika FUE. Për shembull; 4000 grafte mund të transplantohen me teknikën FUE në 6-7 orë. Me teknikën DHI, kjo punë mund të përfundojë në 2 ditë, 6 orë në ditë.

Me teknikën DHI është më lehtë të bëhet transplantimi në zonat ku flokët nuk kanë rënë plotësisht.

 DHI është e vetmja teknikë që funksionon pa hapur kanale.

Meqenëse kanali nuk është hapur, transplantimi mund të bëhet pa rruajtje në varësi të preferencës së pacientit.

Meqenëse gjëndra e flokëve do të merret nga zona e dhuruesit, flokët rruhen në klinikë me stilin amerikan të rruajtjes (numri 1).

Vetëm në këtë metodë, vendimi i rruar / i pa rruajtur i zonës që do të transplantohet varet nga pacienti. Nëse do të ketë një procedurë me 2 seanca, pacienti nuk ka nevojë të presë për 1 vit si në metodat e tjera. Ditën tjetër, seanca e dytë mund të bëhet.