Transplanti İ Vetullave

Procesi i Operacionit

Transplanti İ Vetullave

Folikulat e flokëve që do të transplantohen për mbjelljen e vetullave merren nga zona e quajtur zona dhuruese, si në transplantimin e flokëve. Graftet me grup vetëm me nje rrënjë merre falë përdorimit të gjilpërave 0,6 mikron që përdorim në transplantimin e vetullave. Në transplantin e vetullave gjëndrat e flokëve që marrim mbillen në zonë të hapur, ato rriten si flokë për një periudhë të caktuar kohe sipas reagimit të trupit. Kur qimet në trup ndryshojnë vendin, ato marrin formatin e zonës nëpër të cilën kalojnë. Edhe pse ky proces ndryshon nga personi në person, përfundon në fund të një 1 – 2 vitesh. Gjatë kësaj kohe, ju mund të prisni floket e rrituara me ndihmën e gërshërëve.

Në transplantimin e vetullave, ndonjëherë flokët e rinj që mbjellim mund të dalin pak të shtrembër. Normalisht, pas disa muajsh, vetulla pastrohet vetvetiu dhe bëhet e hollë. Eshtë e mundur që të heqen vetullat e rrituara brenda lekurës më vonë.

Sipas madhësisë së zonës që do të mbillet në transplantimin e vetullave, një proces shtrëngimi mund të jetë e nevojshme pas 6 muajsh.

Pse duhet të bëni transplantim e vetullave në Klinikën Berkay Tulpar?

  • Ne përdorim teknologjinë Lateral Slit, e cila është teknologjia më moderne dhe e sigurt për transplantimin e vetullave. Me këtë teknikë, ne mund të zvogëlojmë këndin e rrënjëve që do të mbillen deri në 10 gradë.
  • Ne nxjerrim graftët më të përshtatshëm për zonën e vetullave falë përdorimit të gjilpërave 0,6 mikron me teknologjinë FUE.
  • Ne kemi përvojë të konsiderueshme në transplantimin e vetullave dhe një portofol të pacientëve referues që i janë nënshtruar procedurës.
  • Para transplantimit të vetullave, ne organizojmë një konsultë paraprake falas me ju për të rishikuar kushtet dhe rezultatet e pritura.

Kënddrejtë

Rrumbullakët

Këndi i mprehtë

Kënd i përkulur

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

Mbjellja për vetullat më të plota

Nëse i keni vetullat shumë të holla apo edhe i keni humbur, mund t’i zëvendësoni me ndihmën e një transplantimi. Për shembull, shumë njerëz fillojnë të heqin vetullat në një moshë shumë të re, gjë që shkakton dëmtime të gjëndrave të flokëve në vetulla. Pas disa vitesh kjo çon në një ndërprerje të plotë të rritjes së flokëve, e cila shkakton rrallimin e vetullave. Për të pasur vetulla më të trasha dhe më të plota, mund të jetë e nevojshme transplantimi i vetullave.

Para mbjelljes së vetullave

Fijet e flokëve kanë strukturë të ndryshme në varësi të vendit ku dalin në kokë. Shumicën e kohës, flokët në qafë kanë më shumë ngjyrë të errët sesa flokët përpara ne pjesen e ballit, është e rëndësishme qe kjo të merret parasysh para mbjelljes së vetullave.

Vetullat normale rrallë rriten më gjatë se 10 mm, flokët normalë të kokës mund të rriten deri në një metër. Kjo do të thotë që herë pas here do të duhet të shkurtoni vetullat e “e reja”.

Ndonjëherë flokët e rinj që vendosim në vetull mund të dalin pak të shtrembër. Normalisht kjo do të përmirësohet pas disa muajsh dhe flokët do të bëhen të drejtë dhe të hollë. Atëherë flokët e shtrembëruar të cilat janë rritur nën likurë mund të hiqen.

Shumë njerëz kanë qime shumë të buta në vetullat e tyre, por ata gjithashtu mund të kenë qime të trasha dhe të ashpërta që rriten në kokën e tyre. Para transplantimit të vetullave ne do të kemi një konsultë, do të diskutojmë kushtet tuaja dhe rezultatet e pritura.

Öncesi & Sonrası