Skip links

Ortodonci

Trajtimi ortodontik aplikohet në rast të grumbullimit të dhëmbëve tanë, papajtueshmërisë së nofullave të poshtme dhe të sipërme me njëri -tjetrin ose me fytyrën.

Edhe pse në përgjithësi është një problem estetik, ai ka gjithashtu një rëndësi të madhe në aspektin e shëndetit të dhëmbëve dhe nyjeve në planin afatgjatë.

Trajtimi ortodontik mund të sigurojë përmirësime serioze në pamjen e buzëve dhe fytyrës së bashku me dhëmbët.

Procesi i Operacionit

Çfarë është Ortodontia?

Problemet ortodontike mund të shkaktohen nga gjenetika, disa sjellje të gabuara (si thithja e gishtit të madh) në fëmijëri, kariesi i formuar në moshë të re ose humbja e dhëmbëve, çrregullimet e mishrave të dhëmbëve, nofullën e njëanshme (nofullën e djathtë ose të majtë) dhe zakonet e përtypjes.

Si trajtim, ne mund të zgjidhim shumë raste në moshë të hershme me FÇO (ortopedi funksionale të nofullës), të cilat mund t’i parandalojmë para se të shfaqen probleme ortodontike me disa pajisje që do të bëhen në moshën e zhvillimit.

Sidoqoftë, kjo fazë ka kaluar dhe edhe nëse jeni i rritur tani, ne ende kemi një shans për trajtim për ju.

Në kundërshtim me besimin popullor, nuk ka kufi moshe për trajtimin ortodontik. Me teknologjinë në zhvillim, ajo ka arritur në një pikë shumë të avancuar për sa i përket estetikës dhe kohës së trajtimit. Në shumë raste, pa kufi moshe, grumbullimi i dhëmbëve mund të korrigjohet dukshëm në një periudhë të shkurtër prej 3-5 muajsh.

Siç e përmendëm më lart, ne mund të klasifikojmë metodat e trajtimit ortodontik që mund t’i zbatojmë me sukses në çdo moshë si më poshtë.

  • Ortodontikë me pllaka transparente: Kjo metodë trajtimi, e njohur edhe si Invisalign, është metoda që ne zakonisht rekomandojmë për pacientët tanë të rritur. Përparësitë më të mëdha të kësaj metode janë se është pothuajse e padukshme, është jashtëzakonisht komode, koha e trajtimit është e shkurtër dhe rezultatin mund ta shohim në mënyrë dixhitale në fund të trajtimit. Kur pacientët tanë arrijnë tek ne, procedurat janë si më poshtë. Pas ekzaminimit të hollësishëm të mjekëve tanë specialistë, merren fotografi intraorale dhe ekstoraorale, matjeve të ndjeshme dhe imazheve me rreze x i shtohen kësaj dhe dërgohen për analiza. Në analizë, matjet dhe planet bëhen në mënyrë dixhitale. Rezultati i planit shihet në ekran, bëhen korrigjimet e nevojshme. Në këtë mënyrë, ne kemi mundësinë të shohim paraprakisht se sa javë do të duhen para fillimit të trajtimit dhe çfarë do të ndodhë në fund.

Trajtimi përbëhet nga një sërë pllakash. Për shembull, le të flasim për një rast që do të trajtohet me 16 pllaka. Pacientët tanë përdorin çdo pllakë të numëruar për 10-14 ditë. hedh poshtë rekordin e përdorur dhe kalon në rekordin tjetër të ri.

Çdo pllakë i drejton dhëmbët me lëvizje të vogla. Në fund të 16 regjistrimeve, ne arrijmë në rezultatin që shohim në planin dixhital dhe e përfundojmë këtë trajtim në 5-8 muaj. Në trajtimin me aligners transparent, ne shpesh heqim qafe një kontroll mujor. Ne u japim pacientëve tanë regjistrimet e tyre. Meqenëse ne kemi mundësinë të bëjmë kontrollet tona me fotografitë që ai do të bëjë me telefonin e tij dhe do të na dërgojë nga distanca, ne kemi mundësinë që të ofrojmë të njëjtin shërbim për pacientët tanë jashtë vendit me vetëm disa seanca kontrolli.

Ortodontikë me kllapa dhe tela: Në këtë trajtim, kllapat ngjiten në secilin dhëmb duke bërë matje individuale. Pastaj kllapat janë bashkangjitur në këto kllapa. Shtë një metodë shumë e favorshme për trajtime shumë afatshkurtra prej 3-5 muajsh, veçanërisht në përgatitje për dizajnin e buzëqeshjes.

Merr Çmimin Tani!

Dëshironi të merrni një kuotë çmimi?
Na dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do t’ju telefonojmë dhe do t’ju njoftojmë.

A jeni të mërzitur nga imazhi i telave?

Pastaj mbajtëset prej porcelani që janë shumë më pak të dukshme ose mbajtëse gjuhësore të aplikuara nga gjuha dhe nuk duken fare janë vetëm për ju.

Në shumë pak raste, problemet mund të përparojnë shumë. Në këtë rast, ne mund t’i drejtohemi kirurgjisë ortodontike.

Pavarësisht nga metoda, ka një ndryshim të vogël në të folur derisa faqet dhe gjuha të mësohen me të në fillim. Sidoqoftë, kjo nuk është në një nivel domethënës dhe kalon në një kohë të shkurtër.

Edhe pse nuk ka asnjë ndalim për të ngrënë dhe pirë, ka disa gjëra për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm. Në trajtimin me pllaka transparente, nuk ka nevojë të hiqni pllakat në ushqimet e buta (kos, banane, etj.) Dhe pijet. Nuk ka asnjë kufizim për të ngrënë dhe pirë, pasi ne hamë ushqimin tonë duke hequr pllakat në ushqimet e tjera të forta.

Nëse po trajtohemi me mbajtëse dhe mbajtëse, duke prerë ushqimin që hamë në feta, duke ngrënë pasi kemi hequr farat e ushqimeve që përmbajnë fara (ullinj, kumbulla, qershi, etj.) Do të eliminojë rrezikun e thyerjes.

Kujdesi oral nuk ndryshon me ndihmës të qartë. Sidoqoftë, pasi kllapat dhe telat do ta bëjnë të vështirë për ne të lajmë dhëmbët, duhet të lajmë më me kujdes. Ne ju rekomandojmë që të zvogëloni konsumin e ushqimeve acidike dhe me sheqer duke parashikuar uljen e cilësisë së larjes.

Patientsshtë e mundur që disa nga pacientët tanë të kenë ndjeshmëri ose dhimbje të pjesshme gjatë periudhës së trajtimit. Ai ndryshon sipas nivelit të problemit ordodontik, por është i përkohshëm.

Pavarësisht se cila metodë zbatohet, ekziston gjithmonë mundësia e kthimit të dhëmbëve. Terapia përforcuese duhet të aplikohet për të zvogëluar ose parandaluar këtë mundësi. Për përforcim, dhëmbët fiksohen me një tel të hollë që është i padukshëm vetëm nga brenda dhëmbëve të përparmë. Përveç kësaj, rekomandohet të përdorni një pllakë përforcuese gjatë natës për një kohë.

Home
Account
Cart
Search